A treia zi de înscrieri la ASE! Admiterea la programele universitare de licență este în plină desfășurare! Alege ASE, alege o carieră de succes!

Academia de Studii Economice din București mulțumește tuturor candidaților care s-au înscris într-un număr record încă din prima zi a concursului de admitere la programele universitare de licență și urează succes celor care se vor înscrie în continuare.

Cea mai bună universitate  economică și de administrație publică din Europade Sud-Estvineși anul acesta cu una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru candidații săi - peste 7000 de locuri(aproape jumătate fiind finanțate de la bugetul de stat), la cele 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Cele 12facultăți ale ASE, care scot la concurs locuri la programele universitare de licență sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

Înscrierile se desfășoară până vineri, 8 iulie, ora 16.00, online, prin încărcarea documentelor de concurs și plata taxei de înscriere pe platforma inscriere.ase.ro.

Cum devii student la ASE?

Concursul de admitere iulie 2022 constă în:

- eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)

- testul de competenţă lingvistică, susținut online de către candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină și pentru programul Limbi moderne aplicate și nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);

- media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale(30%).

Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență, este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opțiunilor (excepții, candidați scutiţi de plata taxei de înscriere). Taxa de înscriere se plătește preferabil online, prin intermediul aplicației ASE, în cadrul procesului de înscriere sau prin transfer bancar (detalii).

Pe pagina Admitere 2022 se găsesc informații complete despre Admitere, cât și despre disciplinele care se vor studia pe parcursul anilor de facultate și oportunitățile de angajare, conform Clasificării Ocupațiilor din România.

Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2022, Facebook, Grup oficial Admitere 2022, Instagram.

ASE are pentru candidații săi, în toată această perioadă, un Call Center dedicat admiterii la programele de licență, unde 15 studenți și consilieri ajută cu orice informații despre etapele admiterii: înscrieri, pregătirea dosarului de concurs, confirmarea locului etc. Acesta este apelabil la numerele 0213191900/01. La dispoziția candidaților se află și adresa de e-mail [email protected]

„Dragi candidați la programele noastre universitare de licență,  vă invit, cu drag, să vă alăturați comunității de peste 23 000 de studenți ai Academiei de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est. Eu însumi sunt mândru să fiu absolvent al acestei universități. Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, condițiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană poate constitui o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Statutul de absolvent al ASE asigură o foarte bună inserție pe piața muncii, o viață profesională de succes și o carieră frumoasă, pe care v-o doresc din plin! Succes, dragi candidați!” - prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector. 

Ce perspective au absolvenții ASE pe piața muncii?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional în topuri de prestigiu, care își continuă trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher Education University Impact Rankings 2022, ocupând locul 301-400 la nivel mondial și locul I în România.

ASE este cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2022.

Angajatorii apreciază foarte bine diploma de absolvent al ASE, care constituie garanția unui viitor sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. O confirmă și influentul QS World University Rankings -ASE este universitatea unde 86% dintre absolvenți își găsesc de lucru în domeniul studiat în primele 6 luni de la terminarea facultății. Depinde de absolvenții ASE să aibă un viitor sigur și bine plătit, toate condițiile sunt create.

Studenții ASE beneficiază de peste 3400 de burse de performanță, de studiu şi sociale, cu valori atractive, peste 550 de burse Erasmus, peste 3000 de locuri de practică și internshipuri la firme de top. Pentru studenții din țară ASE pune la dispoziție 4000 de locuri în căminele proprii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel