A strâns 10.000 de euro pentru a salva vieți. O nouă șansă pentru copiii născuți prematur

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Copiii născuți prematur au acum o nouă șansă la viață. O persoană obișnuită a economisit nu mai puțin de 10.000 de euro pentru a ajuta Maternitatea din București. 

O persoană din Botoșani, care a dorit să rămână anonimă, a economisit cu greu nu mai puțin de 10.000 de euro pentru a salva vieți. A cumpărat și a donat un incubator vital pentru Maternitatea din Botoşani, conform Organizației Salvați Copiii. 

”S-a născut cântărind 1.000 de grame. Când s-a internat, mama nu a ştiut de sarcină, aşa că medicii nu erau pregătiţi pentru o naştere. Se stabilise că sarcina este mică şi că va avorta. Dar când s-a născut, băieţelul era viguros, şi-a luat viaţa în propriile mâini şi a luptat pentru ea încă de la început. A trebuit să fie adus în fugă la secţia de Terapie Intensivă Neonatală, învelit într-o bocceluţă improvizată de o asistentă. S-a dovedit a fi cel mai curajos mic luptător de la maternitatea din Botoşani. A învăţat să respire şi a stat în incubator până când a fost suficient de puternic să-şi încerce curajul şi în lumea de afară”, povestesc reprezentanții organizației. 

Ajutor pentru nou-născuți 



Cu sprijinul unui donator din Botoşani, care a vrut să rămână anonim şi care a economisit bani pentru acest gest de solidaritate, Organizaţia Salvaţi Copiii România va pune la dispoziţia medicilor din maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din judeţul Botoşani un incubator performant, în valoare de 10.000 de euro. Numai în anul 2020, aici au venit pe lume 2.480 de copii, dintre care 290 au avut nevoie de tratament şi îngrijiri în secţia de terapie intensivă neonatală, unde medicii au avut în faţă o decizie grea: alocarea incubatoarelor pentru cele mai grave cazuri.

"Unu din 10 copii se naşte prematur. Mulţi dintre aceşti nou-născuţi sunt aşa mici, încât nu respiră la naştere. Uneori prima respiraţie este dată de aparatul de ventilaţie, prima bătaie a inimii este dată de metodele de reanimare şi apoi ajung în terapie intensiva neonatală. O secţie de Terapie Intensivă Neonatală începe cu un incubator, primul pas al reanimării neonatale spune că vom plasa copilul sub o sursă de căldură", a explicat medicul Carmen Zaboloteanu, şef secţie neonatologie Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

În condiţiile în care criza sanitară a vulnerabilizat suplimentar secţiile de pediatrie şi de terapie neonatală, Salvaţi Copiii România va intensifica dotarea acestora cu aparatură medicală vitală, în urma solicitărilor directe primite de la medici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel