A murit ursoaica Mura, adoptată de ambasadorul David Saranga

Ursoaica Mura a murit / Foto: Facebook AMP Libearty - Bear Sanctuary
Ursoaica Mura a murit / Foto: Facebook AMP Libearty - Bear Sanctuary

Ursoaica Mura, adoptată de ambasadorul David Saranga, a murit.

Ursoaica Mura, cea care a fost timp de 6 ani paiață de circ, forțată să meargă pe bicicletă, a murit, miercuri, la Sanctuarul de Urși de la Zărnești. În februarie, de ziua sa, ambasadorul Israelului în România, David Saranga, devenea tatăl adoptiv al Murei, relatează Mediafax.

Cum a murit ursoaica Mura

„Încă o steluță în constelația Ursa Mare, care s-a alăturat lui Maya, Max, Ursula și celorlalți urși care veghează acum Sanctuarul Libearty. (Mura - n.r) s-a stins în pădure, printre alți urși ca ea, care au suferit din cauza cruzimii oamenilor și care au avut șansa să își trăiască ultimii ani sub cerul fără gratii, ascultând foșnetul frunzelor și cântecele păsărilor”, scriu, pe pagina de Facebook, reprezentanții Sanctuarului de Urși de la Zărnești.

Cristina Lapis, președintele AMP Libearty - Bear Sanctuary, își amintește cât de tristă era Mura la prima întâlnire.

„În ziua când ne-am întâlnit i-am întins o bomboană. I-am văzut ochii triști și i-am promis că nimeni nu va mai râde de ea și nu va mai fi obligată să facă pe clovnul sau să meargă pe bicicletă pentru o bucată de pâine”, spune Cristina Lapis.

David Saranga, tatăl adoptiv al ursoaicei Mura

În februarie 2021, ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a devenit tatăl adoptiv al ursoaicei Mura, care se afla în sanctuarul de la Zărneşti, după ce ani de zile a făcut spectacole la Circul din Bucureşti. Acesta a fost cadoul primit de David Saranga din partea personalului Ambasadei.

„Echipa Ambasadei noastre l-a surprins cu un cadou special: ursoaica Mura s-a născut în 2001 şi, până la vârsta de 5 ani, a fost forţată să facă spectacole la Circul din Bucureşti. Mers pe bicicletă ori pe vârfuri. îmbrăcată în costume de fetiţă, Mura îşi ducea traiul în condiţii dificile”, au scris, în februarie, reprezentanţii Ambasadei pe pagina de Facebook. Costul pentru menţinerea unui urs este de 70.000 de euro pe an.

În 2006, ursoaica Mura a revenit în natură şi în libertate. Alături de alţi 100 de urşi, ea s-a bucurat de libertate la Sanctuarul de urşi de la Zărneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel