A murit! Unul dintre cele mai urmărite posturi TV din lume, în DOLIU!

Jurnalistul de televiziune Reese Schonfeld, preşedinte fondator al Cable News Network (CNN), care a creat această reţea de televiziune prin cablu în colaborare cu antreprenorul media Ted Turner la începutul anilor 1980, a murit marţi la vârsta de 88 de ani, informează Reuters.

Reese Schonfeld a murit în urma unor complicaţii medicale generate de maladia Alzheimer, a raportat cotidianul american The New York Times. Schonfeld a lansat postul CNN în colaborare cu Ted Turner în 1980, devenind preşedintele executiv al uneia dintre primele reţele de televiziune prin cablu dedicate exclusiv ştirilor, care ofereau telespectatorilor americani informaţii în flux continuu.

Sub conducerea lui Reese Schonfeld, CNN a lansat emisiunea 'Crossfire', în care prezentatorii săi, Pat Buchanan şi Tom Braden, au organizat dezbateri politice pe tematici ce erau prezentate atât din perspectiva partidelor politice de stânga, cât şi a celor de dreapta. Jurnalistul american, născut în Newark, care a studiat iniţial pentru a deveni avocat, a lansat şi News 12, primul canal TV local care difuza ştiri 24 de ore din 24 în Long Island, New York.

El a lansat, de asemenea, Food Network - un alt post TV prin cablu - la începutul anilor 1990. Cu mai mulţi înainte de a se asocia cu Ted Turner, Reese Schonfeld a condus o companie media independentă, care furniza ştiri pentru posturi TV locale.

Lansarea postului CNN a fost posibilă datorită cunoştinţelor acumulate de Schonfeld în domeniul ştirilor şi experienţei pe care Ted Turner o acumulase în domeniul televiziunii prin satelit. Lansarea celebrului post de ştiri american s-a produs în perioada în care U.S. Federal Communications Commission a decis să îşi reducă reglementările, fapt ce a permis mai multor companii independente să lanseze reţele de televiziune prin cablu, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel