A murit Tezaurul Uman Viu. Ciolacu: Adela Petre a făcut această lume mai bună

Scutaru Cristina / 14 Martie 2019 / 11:44 Salveaza PDF Comentarii

Adela Petre, cunoscuta creatoare populară, a murit. Buzoianca născută în 1929 era recunoscută pentru valoarea şi autenticitatea creaţiilor sale: piese de port popular, feţe de masă, covoare din lână, carpete din păr de capră.

În 2012, Adela Petre a obţinut titlul de Tezaur Uman Viu din partea UNESCO. Adela Petre i-a cunoscut pe toţi preşedinţii României sau familiile lor, de la Nicolae Ceauşescu până la Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, a transmis un mesaj după moartea Adelei Petre.

”Se spune că lumea este jumătate bună și jumătate rea și că fiecare dintre noi poate să încline balanța într-o parte sau alta prin propriile decizii și acțiuni.

Cu siguranță, Adela Petre a făcut această lume mai bună și mai frumoasă prin creațiile sale unice de artă populară expuse în colecții atât din țară, cât și din străinătate.

Va rămâne întotdeauna în sufletele noastre ca un "tezaur uman viu", așa cum a fost declarată de UNESCO în 2012, deoarece lucrările sale, care redau într-un mod inegalabil sufletul românesc, vor continua să inspire generații întregi și vor contribui la perpetuarea artei și tradițiilor noastre.

Datorită Adelei Petre, Buzăul și-a găsit un loc binemeritat pe harta culturii mondiale. Dumnezeu să o odihnească!”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28