A murit Părintele Iulian Prodromitul. Era considerat unul dintre cei mai mari duhovnici români de la Muntele Athos / video+foto

Sursă foto: YouTube Schitul Românesc Prodromu
Sursă foto: YouTube Schitul Românesc Prodromu

Părintele Iulian Prodromitul a murit.

Update:

Părintele Vasile Ioana a transmis un mesaj, la scurt timp după ce a fost anunțat decesul Părintelui Iulian Prodromitul.

„Avva Iulian a trecut la Domnul!

Dragi frați, avem de astăzi încă un mare rugător în Împărăția lui Dumnezeu pentru poporul nostru român evlavios!“, a scris preotul din București.

Știre inițială:

„Astăzi 10 martie 2023, Părintele Iulian Prodromitul a trecut la Domnul. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în Împărăţia Sa! Înmormântarea va avea loc mâine după Sfânta Liturghie“, se arată într-o postare pe pe pagina de Facebook a Schitului Românesc Prodromu de la Muntele Athos.

Cine a fost Părintele Iulian Prodromitul

Părintele Iulian Lazăr de la Schitul Prodromu a fost unul dintre cei mai mari duhovnici români. Părintele Iulian a viețuit la Schitul Prodromu, în Sfântul Munte Athos. Mulți monahi români, dar nu numai, cât și mireni ce au ajuns în Athos, și-au găsit în părintele Iulian de la Prodromu duhovnicul plin de dragoste, de care are nevoie orice suflet mergător spre Împărăție.

Părintele era o icoană a călugărului bătrân, încărcat de roade coapte, vrednice de a fi culese de cei mai tineri. Părintele Iulian Lazăr viețuia în obștea Schitului românesc Prodromu, în Sfântul Munte Athos. În data de 8 ianuarie 2023, acesta a împlinit 97 de ani, conform Prodromu-Athos.ro.

Ioan Lazăr, precum se numea mai înainte de a deveni ieromonahul Iulian, părintele s-a născut la data de 8 ianuarie 1926, in localitatea Vorona, județul Botoșani. Părinții săi, Ilie si Elisabeta, oameni simpli si credincioși nu l-au împiedicat pe tânărul Ioan sa îmbrățișeze viața monahală.

Astfel, în anul 1946, la numai 20 de ani, el va fi închinoviat la Mânăstirea Sihăstria, județul Neamț. În anul 1950, el va termina armata, lucru obligatoriu la acea vreme.

Petrecând zece ani, în rugăciune si ascultare, în anul 1956, Domnul l-a învrednicit de a fi hirotonit diacon, iar mai apoi, preot.

În anul 1977, împlinind vârsta de 50 de ani, părintele Iulian de la Sihăstria vine in Sfântul Munte Athos, loc unde va și rămâne, până la moartea sa din 10 martie 2023, la vârsta de 97 de ani.

A fost unul dintre cei mai mari duhovnici români contemporani și perla Schitului Prodromu din Sfântul Munte Athos, scrie chilieathonita.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel