A murit Mihai Dan Zaharia, fost președinte al CS Rapid

Fostul preşedinte al Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, Mihai Dan Zaharia, a decedat la vârsta de 75 de ani, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a grupării.

Fost atlet de performanţă, Mihai Zaharia şi-a dedicat viaţa şi cariera clubului feroviar, pe care l-a slujit din postura de sportiv, antrenor şi apoi conducător. A practicat atletismul de performanţă la Rapid între 1962 şi 1974, recordurile sale personale fiind la săritura în lungime 8,01 m (1969) şi la triplusalt 15,54 m (1968).

Mihai Zaharia strâns 16 selecţii în echipa naţională (1 la Campionatele Europene în aer liber, 1 la Campionatele Europene de sală, 1 la Cupa Europei în aer liber, 5 la Jocurile Balcanice în aer liber, 8 la meciuri interţări în aer liber). A obţinut o medalie de argint la Jocurile Balcanice în aer liber, la săritura în lungime (7,61 m, în 1970) şi una de bronz, la săritura în lungime (7,59 m, 1971).

Ca antrenor, şi-a pus amprenta asupra rezultatelor excepţionale realizate de sportivi de real succes, precum Violeta Beclea, Rodica Mateescu, Anuţa Cătună, Valy Ionescu-Caciuriac, Gabriela Szabo sau Marian Oprea, precizează comunicatul. Zaharia a ocupat funcţia de preşedinte al clubului giuleştean între 1990 şi 2011, perioadă în care echipa feminină de volei a cucerit 10 titluri naţionale, cea de handbal a devenit campioană naţională, câştigătoare a Cupei României şi a City Cup, iar poloiştii au fost cvadrupli campioni naţionali. În mandatul regretatului Mihai Zaharia s-a cucerit şi ultima medalie olimpică rapidistă, de către luptătorul Gheorghiţă Ştefan, la JO Beijing 2008. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel