A murit Grigore Posea, unul dintre cei mai cunoscuți geomorfologi români

Sursă foto: Asociația Geomorfologilor din România
Sursă foto: Asociația Geomorfologilor din România

Grigore Posea a murit la vârsta de 95 de ani.

Asociația Geomorfologilor din România a anunțat ieri, 23 februarie 2023, trecerea la cele veșnice a lui Grigore Posea, membru marcant al geomorfologiei românești:

„Astăzi a încetat din viață unul dintre cei mai cunoscuți geomorfologi români Grigore Posea (1928-2023), cadru universitar al Universității din București și Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, autor al unor lucrări de referință precum Relieful României (1974) sau Geomorfologie Generală (1970).

Asociația Geomorfologilor din România își exprimă regretul profund pentru pierderea primului președinte al asociației (1990-1999); mulțumiri pentru aportul personalității sale la dezvoltarea geomorfologiei românești.

Odihnească-se în pace!“, a transmis Asociația Geomorfologilor din România.

Mesajul Facultății de Geografie

Facultatea de Geografie, Universitatea din București, a transmis de asemenea un mesaj de condoleanțe față de decesul profesorului Grigore Posea:

„Astăzi, 23.02.2023, ne-a părăsit prof. univ. dr. Grigore Posea. Profesorul Grigore Posea a fost o figură marcantă a geomorfologiei românești, dedicat dascăl a numeroase generații și creator de școala geografică la Universitatea din București. Pentru noi toți, Profesorul, ne va rămâne veșnic în amintire și pentru lucrările sale magistrale - Relieful României și Geomorfologie generală. Rămas bun, Domnule Profesor! Sincere condoleanțe familiei Domnului profesor Grigore Posea!“, a transmis Facultatea de Geografie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel