A murit graficianul Dan Erceanu

A murit graficianul Dan Erceanu
A murit graficianul Dan Erceanu

A murit graficianul Dan Erceanu, fost director al Bibliotecii Naţionale a României.

'Am aflat cu adâncă tristeţe de plecarea din această viaţă a graficianului Dan Erceanu, director al Bibliotecii Naţionale a României între anii 1997 - 2002 şi 2005 - 2006. Fineţea spirituală, tăria de caracter şi discreţia lui Dan Erceanu au făcut ca trecerea sa prin istoria Bibliotecii Naţionale a României să fie un model de dăruire, de modestie şi stăruinţă în slujirea culturii române şi a patrimoniului documentar scris al ţării noastre.

(...) Vom păstra o caldă şi luminoasă amintire celui care a condus, timp de şase ani, una dintre cele mai importante instituţii de cultură ale ţării. În aceste momente de profundă întristare, îngăduiţi-ne, în numele Bibliotecii Naţionale a României, să transmitem sincere condoleanţe familiei', se arată într-o postare de joi, pe Facebook, a Bibliotecii Naţionale a României.

Considerat un senior al graficii româneşti, Dan Erceanu a absolvit Institutul de Arte Plastice Bucureşti în 1969, clasa Vasile Kazar şi Ion State. A fost recompensat de-a lungul carierei cu numeroase premii naţionale şi internaţionale şi a avut 18 expoziţii personale la Bucureşti, Braşov, Iaşi, Munchen, Brehlolt, Wurzburg, Heidelberg, TeI-Aviv, Boston, New York. De asemenea, a participat la Bienale internaţionale cu juriu: Florenţa, Ljubljana, Barcelona, Berlin, Bilbao, Veneţia, Friedrikstadt, Heildelberg, Cracovia.

Dan Erceanu a fost organizator al primei expoziţii 'Podul' a Atelierului de gravură al UAP - 1974 şi a realizat decoruri şi costume pentru spectacole de teatru. A realizat concepţia grafică la numeroase volume publicate în diverse edituri din ţară, afişe pentru filme şi piese de teatru. Lucrările sale se află în muzee din ţară, precum şi în diverse colecţii private din ţară şi din străinătate - Germania, Statele Unite ale Americii.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy