A murit Franca Fendi

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Franca Fendi a murit, scrie presa din Italia.

Franca Fendi a murit, marţi seară, în locuinţa sa din Roma. A treia dintre cele cinci surori Fendi ale istoricei case de modă italiene, care împreună cu Paola, Anna, Carla (decedată în 2017) şi Alda, preluase frâiele casei de modă fondată în 1925 de părinţii lor, transformând-o de-a lungul anilor într-una dintre cele mai cunoscute şi mai prestigioase mărci italiene din lume.

Născută în 1935, Franca Fendi a participat încă de la o vârstă fragedă la conducerea companiei care, din anii 1960 încoace, a înflorit sub îndrumarea celor cinci surori. Strategic, surorile Fendi şi-au împărţit rolurile în mod egal, încă de la început: Franca a devenit director de achiziţii şi director al magazinului din Via Borgognona, la Roma. În acea perioadă, în 1965, s-a născut parteneriatul cu Karl Lagerfeld, care a intrat ca director de creaţie în acea companie exclusiv feminină, destinată să devină unul dintre cele mai importante branduri din lumea modei. Designerul german a fost cel care le-a comparat pe surorile Fendi cu cele cinci degete ale unei mâini: inseparabile, interconectate, lucrând mereu la unison.

"Cele cinci surori Fendi erau primele care intrau în birou şi ultimele care stingeau lumina", îşi aminteşte Silvia Venturini Fendi, fiica Annei şi nepoata Francăi. "Pe atunci nu existau red carpet, nici vizibilitate. Totul era făcut din pasiune. Mama şi mătuşile pregăteau colecţiile noaptea, cu birourile închise. Atelierul era un loc de energie, de întâlnire, de discuţie". Ca şi pentru întregul clan Fendi, pentru Franca relaţiile de familie erau foarte importante: "Întotdeauna au fost fundamentale timp de 75 de ani, atât cu părinţii noştri, cât şi între noi cinci şi apoi cu copiii noştri, am luat mereu decizii importante împreună", a declarat ea.

Dar există o relaţie specială, pe care ea însăşi a vrut să o omagieze, scriind o carte: cea cu soţul ei Luigi Formilli, care a murit în 2001. În memoriile "Eşti cu mine. Marea, unica noastră poveste de dragoste", publicată de Rizzoli în 2018, Franca Fendi deschide pentru prima dată o fereastră asupra vieţii ei private şi parcurge povestea vieţii sale, celebrând marea dragoste care a legat-o atâţia ani de soţul ei. "Într-o lume în schimbare de scântei şi privilegii, precum realitatea pe care am putut să o locuiesc, adevăratul şi singurul privilegiu pentru mine a fost acela de a te fi întâlnit", scrie Franca Fendi, adresându-se direct soţului.

A spune despre povestea sa de dragoste înseamnă şi întoarcerea într-o epocă anume, cea a Italiei care se schimba, care reînvia după război şi în care trăiam cu sentimentul că totul era posibil. Schimbări sociale, politice, de obiceiuri, care au marcat anii '60 şi '70, îşi aminteşte Franca Fendi în memoriile sale, aducând după sine un nou concept de stil, care a variat "de la fuste mini la caftane etnice, de la tocuri ameţitoare la sandale joase", notează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel