A murit Elena Curti, fiica lui Mussolini

Peter Brook
Peter Brook

A murit, la aproape 100 de ani, Elena Curti.

Elena Curti, fiica naturală a lui Mussolini, a murit la vârsta de aproape 100 de ani în locuința sa din Acquapendente (Viterbo). Ar fi împlinit 100 de ani pe 19 octombrie, scrie Agenția ANSA.

Ea a descoperit că este fiica lui Mussolini abia când a împlinit 18 ani. Până atunci, mama ei, Angela Cucciati, o croitoreasă din Milano cu care Mussolini a avut o aventură la sfârșitul anului 1921, când „Ducele” avea 38 de ani și era redactor la „Popolo d'Italia, i-a ascuns acest lucru.

Cucciati și Ducele s-au cunoscut când femeia a mers să-i ceară ajutorul pentru a-l scoate din închisoare pe soțul ei.

Mussolini a avut cinci copii: Edda, Vittorio, Bruno, Romano și Anna Maria din căsătoria cu Rachele, dar au existat și alte „secrete". S-au scris multe cărți despre acest lucru, toate menționând-o pe Elena Curti, deși, din câte se știe, nu a fost recunoscută niciodată. Totuși, Mussolini o primea în fiecare joi la Salò.

Pe 27 aprilie 1945, în timpul evadării de la Dongo, partizanii au găsit-o pe Elena Curti în mașina blindată în care se afla „Ducele” în momentul capturării sale.

A fost încarcerată timp de cinci luni și apoi a plecat în Spania pentru a-și reface viața. S-a întors în Italia în urmă cu aproximativ 20 de ani și a apărut de mai multe ori în presă pentru a reconstitui orele dramatice din Dongo. A scris, de asemenea, o carte de memorii: „Il chiodo a tre punte" (2003), notează Mediafax.

Citește și: Cel puţin 12 morţi în urma unui cutremur produs în Afganistan

Cel puţin 12 persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma unui cutremur de suprafaţă de 5,6 grade produs luni în vestul Afganistanului, afirmă surse din cadrul echipelor de intervenţie citate de cotidianul Le Figaro.

Cutremurul cu magnitudinea preliminară de 5,6 grade a avut loc luni la ora 16.10 (13.40, ora României), la 41 de kilometri de localitatea Qala i Naw, în provincia Badghis, situată în vestul Afganistanului.

Guvernatorul regional, Mohammad Saleh, a declarat că mai multe case s-au prăbuşit din cauza seismului. Bilanţul preliminar este de 12 morţi, iar alte persoane au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel