A murit Donald Rumsfeld, fost șef al Pentagonului

Facebook Donald Rumsfeld
Facebook Donald Rumsfeld

Familia lui Donald Rumsfeld a anunţat că fostul şef al Pentagonului s-a stins din viaţă. 

Fostul şef al Pentagonului Donald Rumsfeld, principalul arhitect al războiului din Irak în timpul mandatului preşedintelui George W. Bush, a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani, a anunţat miercuri, într-un comunicat, familia sa, relatează Reuters şi AFP, conform Agerpres. 

În 2011, a publicat o filmare de la Saddam Hussein 

Donald Rumsfeld a publicat pe site-ul său de Internet o înregistrare video neobişnuită în 2011, oferită de Saddam Hussein, în care apar militari sirieni care decapitează şerpi cu dinţii şi militari ucigând câini.

Rumsfeld a explicat că a primit această înregistrare video de la fostul dictator irakian drept cadou de plecare după o misiune pe care a condus-o, în 1983, în Orientul Mijlociu în numele administraţiei Reagan, informează Mediafax.

"Aceste cadouri sunt uneori surprinzătoare, dar acesta m-a şocat", a declarat Donald Rumsfeld pe site-ul său de Internet "The Rumsfeld Papers" (rumsfeld.com). "Saddam Hussein mi-a dat această casetă de trei minute pentru a demonstra presupusele atrocităţi ale sirienilor".

"În această înregistrare video, alb negru şi de proastă calitate, pot fi văzuţi tineri sirieni care decapitează şerpi cu dinţii şi înjughie căţei în aplauzele dictatorului sirian Hafez al-Assad", explică el.

Rumsfeld este în prezent în plină promovare a memoriilor sale, "Known and Unknown", care se referă la lunga sa carieră în administraţiile republicane, de la Nixon la George W. Bush.

Pe site-ul său de Internet, înregistrarea video este publicată cu un avertisment pentru persoanele sensibile. Biroul său de presă a precizat pe site-ul Twitter că acest document este inedit.

"Mesajul lui Saddam era clar: regimul sirian este barbar", explică Rumsfeld. "Deşi dovezile sunt puţin convingătoare, concluziile demonstraţiei sale sunt dificil de negat".

Pe site-ul său de Internet, fostul şef al Pentagonului a publicat, de asemenea, aproximativ 2.000 de documente despre activităţile publice, dintre care multe îl prezintă într-o lumină favorabilă, contrastând cu declaraţiile sale publice din perioada respectivă.

Lunga sa carieră controversată, marcată de atentatele Al-Qaida în Statele Unite, războiul din Afganistan şi invazia americană din Irak, s-a încheiat în 2006 după demisia forţată în urma haosului din Irak.

VEZI Donald Rumsfeld publică o înregistrare video neobişnuită primită în 1983 de la Saddam Hussein - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel