A MURIT! Doliu în lumea medicală. S-a STINS unul dintre cei mai importanți pneumologi din România

Polonia va organiza funeralii naţionale pentru cei doi oameni uciși în atacul cu rachetă
Polonia va organiza funeralii naţionale pentru cei doi oameni uciși în atacul cu rachetă

Este doliu în lumea medicală.

A murit prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, personalitate marcantă a medicinei românești, unul dintre fondatorii și formatorii școlii moderne de pneumologie și unul dintre cei mai importanți pneumologi din România. 

“Cu durere și regret în suflet, familia anunță trecerea în neființă a iubitului nostru tată, bunic și străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu. Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanți, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viață la data de 16 Decembrie 2020. A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârșit, creator de școală în domeniul acestei specialități, o puternică personalitate care și-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei românești. Și, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare și frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea și sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, se arată în anunțul familiei și al colegilor.

Cine a fost Ioan Paul Stoicescu

Născut în 1935, prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a marcat destinul pneumologiei româneşti, activând, timp de 34 de ani, în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

A fost președinte de Onoare al Societății Române de Pneumologie și presedinte al Societății Române de Pneumoftiziologie, a fost membru al Societății Americane de Boli Toracice și al Societății Europene de Boli Respiratorii, iar în anul 2000 a fost decorat de către președintele Româniai, cu Ordinul Național „Pentru merit” în grad de „Comandor” .

Între anii, 1998 – 2006, a fost director general al Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” București. În plus, a fost președinte al Comisiei de Specialitate Pneumoftiziologie a Ministerului Sănătății și manager al Programului Național de Control al Tuberculozei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel