A murit cel mai mare alpinist român

A murit Gheorghe Dijmărescu, considerat de mulţi cel mai mare alpinist român. 

Gheorghe Dijmărescu este considerat cel mai mare aplinist român din toate timpurile. Începând din 1999 el a cucerit unele dintre ele cele mai înalte vârfuri ale lumii și a trecut Dunărea înot. Din păcate, la 59 de ani, Dijmănescu s-a stins din viață, informează Adevărul.

Cauza decesului nu este cunoscută, iar anunțul a fost făcut de gorjeanul Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj.

„Veste tristă...românul cu cele mai mari performanţe în alpinism a încetat din viaţă. George Dijmarescu, gorjean născut în Turcinesti, a ajuns de nouă ori la rând în punctul geografic cel mai înalt al planetei. Fapt mai puţin întâlnit, într-una din încercări a reuşit să urce singur şi fără echipament special pentru respirare. De alte câteva ori a ajuns pe K2, cel mai dificil munte din lume, într-un final l-a cucerit. Un gorjean cu cetăţenie americană este românul cu cele mai mari realizări din alpinism din toate timpurile”, a scris acesta pe Facebook, potrivit sursei citate mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel