EXCLUSIV  A murit bateristul Compact, Leluţ Vasilescu. Guşă, cu ochii înlăcrimaţi, a amintit de o poezie a lui Mircea Dinescu: Îţi aduce aminte de prietenie, prin asta trăim

A murit bateristul Compact, Leluţ Vasilescu. Guşă a amintit de o poezie a lui Adrian Păunescu
A murit bateristul Compact, Leluţ Vasilescu. Guşă a amintit de o poezie a lui Adrian Păunescu

Cozmin Gușă este în doliu, după moartea bateristului trupei Compact, Leluţ Vasilescu.

Cozmin Gușă este în doliu. Acesta a anunțat în cadrul emisiunii "Deferiți mass-media" de la DC NEWS și Gold FM că și-a pierdut un prieten drag. Este vorba despre Leluț Vasilescu, bateristul trupei Compact, care a fost răpus de o boală cruntă.

"Aș vrea să informez pe cei care nu știu că un vechi rocker, poate cel mai vechi în activitate, bateristul trupei Compact, Leluț Vasilescu, cred că cel mai vechi prieten al meu din Câmpia Turzii, a decedat azi dimineață. A avut recidivă la un cancer tratat acum cinci ani. Atât vreau să spun, că era genul de om pe care fiecare vi l-ați dori ca prieten și era așa, un om de o veselie debordantă și un bărbat cu suflet de copil. Toți cei care... atât mai spun ca să nu ne întristăm de tot în emisiunea asta, toți cei care vor să îi aducă un omagiu pot să îl găsească cu trupul neînsuflețit din această seară la capela centrală a Cimitirului Belu, unde duminică la 11:00 va fi și slujba de înmormântare.  Dumnezeu să-l odihnească.", a spus Cozmin Gușă.

"Dumnezeu să-l ierte, să-l odihnească.", a spus și Bogdan Chirieac.

"Ce ne facem cu morții din agenda telefonică?"

"Vorbeam cu tine, Bogdan (n.r. Bogdan Chirieac) înaintea emisiunii de o poezie de-a lui Mircea Dinescu pe care am comentat-o, împreună cu prietenul nostru comun Nicușor Năstase. Dinescu a scris o poezie, "ce ne facem cu morții din agenda telefonică", pentru că s-au strâns foarte mulți. O s-o găsească cei care sunt doritori, e o poezie tristă, dar în același timp îți aduce aminte de prietenie. Nu? Că prin asta trăim, în rest toate sunt trecătoare, prietenia, sentimentele de familie.", a mai adăugat Cozmin Gușă.

Cine a fost Leluț Vasilescu

Compact a fost o formație muzicală românească de rock clasic, care înființată în anul 1977, la Cluj, fiind fondată de către basistul Teo Peter și chitaristul solo Constantin „Costi” Cămărășan împreună cu Manoliu Marian. 

În formula originală, formația a progresat mereu, având succes local și regional, care a culminat cu obținerea Marelui Premiu Perpetuum Vox Transilvania la festivalul de la Mediaș în primăvara anului 1981. La sfârșitul sezonului estival 1981, Compact urma să plece la București pentru prima lor înregistrare Electrecord.

După concertele din vara anului 1981, cei cinci s-au certat, mai ales din cauza banilor, și din cinci au rămas doar cei doi membri fondatori, Peter și Cămărășan. Aceștia i-au adus ulterior în formație pe Paul Ciuci (solist vocal, chitarist și compozitor) și „Leluț” Vasilescu (tobe), membri fondatori ai formației Telegraf din Câmpia Turzii. Prin cooptarea celor doi turdeni, formația și-a găsit propria sa identitate muzicală inconfundabilă, care a propulsat-o rapid ca fiind o prezență puternică și distinctă a muzicii rock românești, scrie Wikipedia.

Leuț Vasilescu a murit după o lungă suferință, spunem asta pentru că artistul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord. Tot anii trecuți, toboșarul trupei Compact a suferit un șoc miocardic în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, moment în care a fost dus de urgență la spital.  Din păcate, Leuț Vasilescu suferea de mai multe afecțiuni care i-au pus viața în pericol, notează Click. Leluț Vasilescu era cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii. vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel