A murit actorul Remus Mărgineanu. ”A ars și s-a stins. Dar a luminat”/ ”Când moare un actor nu moare un om, moare o lume”

foto ilustrativ pixabay/ A murit actorul Remus Mărgineanu
foto ilustrativ pixabay/ A murit actorul Remus Mărgineanu

Actorul Remus Mărgineanu a plecat așa cum a trăit: discret. 

În vârstă de 84 de ani, abia împliniți, actorul Remus Mărgineanu a murit. ”Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul Remus Mărginean, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a anunțat Teatrul Național Craiova.

Pe lângă piesele în care a jucat la Teatrul Național Craiova, actorul este cunoscut și din filme precum ”Buzduganul cu trei peceți” (1977), ”Vlad Țepeș” (1979), ”Vacanță tragică” (1979), ”Drumul oaselor” (1980), ”Imposibila iubire” (1984), ”Loverboy” (2011) sau ”Fals tratat de mântuire a sufletului” (2011), notează Mediafax. 

Ultimul film în care a jucat Remus Mărgineanu a fost ”Cardinalul” (2019), un film a cărui acțiune se petrece în anii ’50, când conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet.

Remus Mărgineanu s-a născut la 22 martie 1938 la Cugir, județul Alba.

Reacțiile au curs după aflarea veștii că a plecat actorul Remus Mărgineanu. ”A ars și s-a stins. Dar a luminat. La revedere, Remus Mărgineanu!” arată un mesaj postat pe Facebook. 

Iată alte mesaje în urma veștii triste despre moartea actorului: 

- Actorul Remus Mărgineanu a plecat dintre noi. Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumină veșnică!

- Dumnezeu să-l ierte! A făcut un rol foarte bun în "Valea Mută" - miniseria HBO. 

- Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, lui Remus Mărgineanu i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova.

- Domnul Remus.... Remus Mărgineanu. Of, Cel de sus să aibă grijă de sufletul său. Când moare un actor nu moare un om, moare o lume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel