A luptat până în pânzele albe pentru a fi înregistrat în cursa prezidențială

octavian_ticu_facebook
octavian_ticu_facebook

Un deputat din parlamentul de la Chișinău a luptat până în ultima clipă pentru a fi înregistrat în cursa prezidențială. Soft-ul de verificare avea erori.

Inițial, candidatul Partidului Unității Naționale la alegerile prezidenţiale, Octavian Ţîcu, a fost eliminat din cursă de către Comisia Electorală Centrală, pe motiv că semnăturile nu erau conforme, mare parte dintre acestea fiind anulate. (vezi AICI).

Au fost probleme la soft-ul de verificare a semnăturilor

În urma mai multor semnale privitoare la erorile pe care soft-ul de verificare le-ar produce, Octavian Țîcu, alături de echipa sa, s-au deplasat la Comisia Electorală Centrală pentru a verifica încă odată toate listele, gestul fiind aprobat de reprezentanții comisiei. În urma reverificării, s-a constatat că eroarea din soft a anulat mai multe liste de semnături care erau valabile. Ca urmare a acestui fapt, Octavian Țîcu a fost înregistrat în cursa prezidențială. Iată ce a scris pe facebook:

„VICTORIE, PRIETENI

Toate eforturile noastre n-au fost în zadar, am crezut în justețea cauzei noastre, ne-am colectat exemplar semnăturile şi le-am apărat cu fermitate la CEC.

Comisia Electorală Centrală ne-a înregistrat!Pornim la luptă cu întârziere, dar noi am fost alături de cetățenii R. Moldova din luna mai - în 24 de raioane şi peste 160 de localități.

Urmează marea mobilizare pentru campanie.

Împreună vom învinge“

Octavian Țîcu este un exponent al curentului unionist din Republica Moldova. Alături de Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu, Țîcu este unul dintre cei trei candidați  pro-Unire care vor participa la cursa prezidențială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel