A luat parolele în mormânt. Lovitură pe piața de criptomonede

Descriere foto:

Clienții unei  firme de criptomonede nu sunt în măsură să acceseze fonduri de 190 milioane de dolari.

Gerald Cotten, fondatorul de 30 de ani al QuadrigaCX, a murit din cauza complicațiilor bolii Crohn de care suferea, potrivit Sky News, citând-o pe soția acestuia, Jennifer Robertson. Cotten a decedat în decembrie în timp ce călătorea în India pentru a deschide un orfelinat.

Referindu-se la o declarație scrisă de Robertson în timp ce ea a depus o cerere de protecție a creditelor, Sky News afirmă că Cotten a avut "o singură responsabilitate pentru manipularea fondurilor și a monedelor".

Aproximativ 190 de milioane de dolari în criptomonede și bani tradiționali se presupune că se află într-un "depozit înghețat", cu cheia digitală deținută de Cotten. În timp ce Robertson are laptopul lui Cotten, ea nu cunoaște parolele soțului său și chiar un expert în securitate nu a reușit să treacă de criptarea dispozitivului.

Protecție bancară

 

Într-o declarație publicată pe site-ul său web pe 31 ianuarie, QuadrigaCX a declarat că a solicitat protecția creditorilor în cadrul Curții Supreme din Nova Scotia "pentru a ne permite să abordăm problemele financiare semnificative care ne-au afectat capacitatea de a servi clienții noștri".

"În ultimele săptămâni, am lucrat intens pentru a aborda problemele noastre legate de lichiditate, printre care încercarea de a localiza și a asigura rezervele noastre foarte semnificative de criptomonede, ținute în așa jumitele 'portofele reci', și care sunt necesare pentru a compensa soldurile de criptomonede ale clienților, și, în același timp, instituția financiară să accepte documentele bancare care urmează să fie transferate la noi ", a adăugat compania în declarația sa. ”Din păcate, aceste eforturi nu au avut succes."


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26