A lăsat un minor să conducă pentru că el era beat. 11 elevi au fost răniți!

Un profesor a lăsat un elev de 17 ani să conducă o Dacie Papuc pentru că el era prea beat.

11 elevi de la Liceul "Cuza Vodă" din municipiul Huși, județul Vaslui, au fost răniți după ce s-au răsturnat cu o Dacia "Papuc" condusă de un coleg de-al lor care nu avea permis.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, copiii, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, se întorceau de la o activitate în aer liber, unde fuseseră însoțiți de un profesor.

Mașina era condusă un băiat de 17 ani, pe locul din dreapta se afla profesorul iar restul adolescenților erau pe platforma autoturismului Dacia "Papuc".

"Pe un sector de drum închis circulației, minorul aflat la volan a lovit o piatră, mașina răsturnându-se. Minorul aflat la volan a luat mașina fără încuviințarea părinților, el fiind cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Pe locul din dreapta șoferului se afla profesorul, care era în stare de ebrietate.

Acesta din urmă nu este cercetat pentru fapte de natură penală, dar activitățile de cercetare desfășurate de polițiști vor stabili dacă profesorul însoțitor se face vinovat de comiterea vreunei infracțiuni", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ștraub.

Adolescentul riscă până la doi de închisoare sau amendă, în funcție de numărul de zile de spitalizare ale persoanelor rănite.

El nu poate fi cercetat și pentru conducere fără permis, deoarece drumul pe care s-a produs accidentul nu este unul public.

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui va demara o anchetă pentru a stabili ce sancțiuni se impun în cazul profesorului care însoțea copiii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel