A învins prejudecățile. Este femeie și e preot la Biserica Neagră

Statuia lui Johannes Honterus din Brasov
Statuia lui Johannes Honterus din Brasov

O brașoveancă a învins prejudecățile și obstacolele și este printre puținele femei-preot. În prezent, aceasta ține slujbe la Biserica Neagră.

În Biserica Neagră slujbele sunt oficiate şi de o femeie. Adriana Florea a învins toate prejudecăţile şi obstacolele, inclusiv faptul că în limba română nu există un cuvânt pentru femeile-preot. A fost hirotonisită acum şase ani, o raritate pentru lumea religioasă din România. 

Adriana Florea a crescut într-o familie ortodoxă. A mers la şcoala germană din Mediaş, iar la 18 ani, a intrat în Biserica Evanghelică. A făcut Teologia la Sibiu, iar doi ani a studiat la Roma şi Munchen. „Uneori, oamenii sunt puţin uimiţi să vadă, mai ales când nu cunosc, că există această posibilitate. Mai ales la căsătoriile mixte, partea neevanghelică din familie nu cunoaşte existenţa femeilor preot şi atunci sunt surprinşi la început”, a spus Adriana Florea pentru Aleph News.

Întrebată dacă s-a simţit vreodată discriminată, Adriana Florea răspunde: „Uneori da. În anumite cercuri ecumenice, deşi poate acolo ne aşteptam să existe toleranţă, am regăsit reticenţa de a fi tratată de anumiţi preoţi la acelaşi nivel ca şi ei”. De înţeles, deci, şi reticenţa unora dintre credincioşi, potrivit Bizbrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel