A început summit-ul de la Davos. Xi Jinping: Lumea trece prin schimbări majore, nemaivăzute în ultimul secol

Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, a vorbit, în prima zi a summit-ului de la Davos, despre provocările prin care trece lumea.

Într-o adresă specială despre „starea lumii”, în prima zi a summit-ului online de o săptămână al Forumului Economic Mondial, președintele chinez a spus că omenirea va merge cu siguranță mai departe, dar lumea trebuie să învingă împreună pandemia.

Președintele chinez Xi Jinping a declarat luni că eforturile comune sunt singura modalitate de a depăși pandemia de COVID-19 și a cerut distribuirea echitabilă a vaccinurilor și accelerarea inoculării la nivel global. De asemenea, acesta a favorizat deschiderea economiei mondiale și o mai mare cooperare.

„Ar trebui să înlăturăm barierele și nu să construim ziduri. Ar trebui să ne deschidem”, a spus el.

Președintele chinez a spus că unele țări în curs de dezvoltare au căzut din nou în sărăcie din cauza pandemiei, în timp ce unele țări dezvoltate se confruntă, de asemenea, cu vremuri grele.

„Națiunile dezvoltate au nevoie de politici economice responsabile, ar trebui să controleze efectele de propagare ale politicilor pentru a evita impactul țărilor în curs de dezvoltare”, a spus acesta, afirmând, în același timp, că Republica Populară Chineză va continua să se deschidă și este angajată în reformele economice și de piață.

De asemenea, el a cerut reguli globale privind economia digitală și un schimb mai mare de informații în întreaga lume.

„Lumea trece prin schimbări majore, nemaivăzute în ultimul secol, iar modul de a învinge pandemia și de a construi o lume post-COVID este o preocupare comună pentru oamenii din întreaga lume”, a spus președintele chinez în timp ce s-a adresat summit-ului prin videoconferință, scrie MoneyControl.

Vladimir Putin se va întâlni cu Xi Jinping. "Ne pregătim pentru un summit ruso-chinez oficial"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va întâlni cu omologul său chinez, Xi Jinping, în prima zi a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, a anunţat vineri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de dpa.

"Ne pregătim pentru un summit ruso-chinez oficial", a declarat şeful diplomaţiei de la Moscova într-o conferinţă de presă, transmite Agerpres.

Lavrov a precizat că dialogul din 4 februarie nu va avea loc doar între cei doi şefi de stat, ci va cuprinde "negocieri de amploare la cel mai înalt nivel" între cele două guverne (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel