A început procesul ”Gala Bute”, la ICCJ: Patru inculpați au recunoscut tot

Vineri a început, la ÎCCJ, procesul din dosarul ”Gala Bute”, în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene. În acelaşi caz, mai sunt inculpaţi şi trei dintre foştii săi subordonaţi de la Ministerul Dezvoltării, dar şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Digi24.ro anunță că patru inculpați din dosarul Gala Bute și-au recunoscut vina în primul termen al procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba despre Ștefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia și omul de afaceri Dragoş Boțoroagă. Trei dintre aceștia au fost colaboratori ai Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării și Turismului – fostul consilier personal al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, fostul secretar general al ministerului, Gheorghe Nastasia, și fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, Ana Maria Topoliceanu. Pe parcursul anchetei, aceștia au declarat că au fost intermediari ai unor sume de bani care ar fi ajuns la fostul ministru al Dezvoltării.

Cei patru inculpați care și-au recunoscut vina vizează procedura simplificată și ar putea beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor pe care le vor decide judecătorii în cazul lor.

[citeste si]

La sediul ICCJ a ajuns în această dimineață și Elena Udrea, care s-a declarat împotriva judecării în procedură simplificată, ceea ce ar însemna să-și recunoască vinovăția.

Ea a declarat că cei trei colaboratori ai săi care ”au fost prinși că au luat bani au sfârșit mai repede sau mai greu recunoscând că au luat, dar spunând: 'I-am dat șefei, adică Elenei Udrea'”.

”În felul acesta, oricine este prins că greșește sau că ia o șpagă și spune 'I-am dat șefului!' are avantajul de a rămâne în libertate și beneficiază de reduceri de pedeapsă conform Codului Penal. Eu nu am cum să merg pe procedură simplificată. (Ceilalți - n.r.) vor face cum cred de cuviință, noi o să ne opunem la așa ceva, pentru că trebuie să stea alături de mine în proces, pentru a se proba adevărul spuselor lor. Eu am fost 72 de zile arestată, pentru că niște oameni prinși că au luat bani au spus: 'Da, i-am luat, dar i-am luat pentru Elena Udrea'. Cred că trebuie să stea în proces să demonstreze cum mi-au dat mie acei bani", a declarat Elena Udrea înainte de primul termen din proces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel