A început Postul Paștelui. ÎPS Laurenţiu: Postul este un act tainic, un act de smerenie

Foto: mitropolia-ardealului.ro
Foto: mitropolia-ardealului.ro

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a vorbit despre Taina postului.

În cuvântul de învăţătură, ÎPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre Duminica lăsatului de sec de brânză, ziua în care ne pregătim pentru intrarea în Postul Mare, dar și ce înseamnă postul pentru credincioși. 

„Evanghelia din această duminică dinaintea începerii Postului Mare ne aminteşte trei porunci. Prima dintre ele este cea a iertării, un suport al rugăciunii pe care ne-a lăsat-o Mântuitorul nouă, rugăciunea ”Tatăl nostru”, pe care o rostim mereu şi în care punem condiţia lui Dumnezeu de a ne ierta greşelile noastre, aşa cum iertăm şi noi greşiţilor noştri. A doua poruncă se referă la modul în care noi vom posti. Intrăm acum în post, iar Evanghelia ne arată că postul este un act tainic, un act de smerenie, de jertfă, un act făcut înaintea lui Dumnezeu, nu ca să fim lăudaţi de oameni. A treia poruncă se referă la fapta cea bună. Înainte de a fi conştienţi că postul este un act voluntar, un act al libertăţii noastre, trebuie să ştim că postul, pentru ca să fie primit, trebuie să fie o taină a noastră. Asta nu înseamnă că în familie ne ascundem când postim. Posteşte întreaga casă, întreaga familie”, a subliniat ierarhul.

Creștinii ortodocși vor intra de luni, 15 martie în Postul Paștelui, cel mai lung post de peste an. De acest post sunt legate mai multe superstiții și obiceiuri. 

VEZI ȘI: POSTUL PAȘTELUI. Superstiții și tradiții legate de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel