A greșit Ungaria harta Ucrainei? Chirieac: "Acolo se vede dorința Rusiei. Nu e un secret pentru nimeni"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Guvernul maghiar a publicat o hartă în care Ucraina apare fără Crimeea. Bogdan Chirieac spune că pe respectiva hartă apare cu siguranță dorința Rusiei. 

Guvernul maghiar condus de Viktor Orban a publicat un material video pe canalul oficial de YouTube, care prezintă o hartă a Ucrainei fără Crimeea și conține un apel al Budapestei pentru "încetarea focului".

Analistul Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă este o eroare din partea Ungariei ori mesajul conține ceva mai mult de-atât. 

"Pur și simplu nu te poți baza pe geografii domnului Viktor Orban. Țineți minte că și la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar a apărut cu un fular la gât, tot cu o hartă care avea încorporată Transilvania, Ucraina subcarpatică și nu știu ce mai era p-acolo. Bine că nu luaseră și Viena sau mai departe totul până la Paris. Nu te poți baza pe oamenii ăștia când trebuie trasate hărți geografice. Pe de altă parte, harta aceea reprezintă în mod evident și dorința Rusiei de a își întinde teritoriul și asupra celor ucrainene. Nu e un secret pentru nimeni că domnul Viktor Orban, premierul Ungariei, domnia sa în special, nu ungurii, este agentul de legătură al lui Vladimir Putin în interiorul NATO și al Uniunii Europene. De multe ori politica Moscovei vis-a-vis de ce se întâmplă acum în Uniunea Europeană și chiar în NATO s-a făcut prin intermediul Ungariei. De asemenea, în Uniunea Europeană politica Moscovei s-a făcut în special prin intermediul Austriei, inclusiv respingerea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Austria însă nu este membru NATO. Ungaria are totuși această dublă valență foarte importantă pentru Moscova. Ce speră să obțină Orban de acolo e greu de crezut fiindcă situația economică a Ungariei e departe de a fi înfloritoare. Nu că în România lucrurile ar sta altfel, dacă vă vine să credeți, în Ungaria lucrurile sunt încă și mai complicate decât la noi," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Videoclipul publicat de guvernul maghiar este intitulat "Time For Peace" (E timpul pentru pace) și are o durată de aproximativ 30 de secunde. În timp ce sunt prezentate imagini ale distrugerii cauzate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, o voce în limba maghiară afirmă că singura modalitate de a opri ororile războiului este prin "încetarea focului". Guvernul maghiar îndeamnă cele două părți beligerante să inițieze negocieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel