A găsit lângă ATM suma de 135.000 de dolari. Cum a reacționat la doar 19 ani

Jose Nuñez Romaniz trebuia să-i cumpere șosete bunicului săi, care nu a găsit nicio pereche în magazine și a fost convins să comande online.

Jose Nuñez Romaniz trebuia să-i cumpere șosete bunicului săi, care nu a găsit nicio pereche în magazine și a fost convins să comande online, conform CNN. Băiatul de 19 ani din statul american New Mexico a trebuit astfel să-și alimenteze contul pentru a face plata. În fața ATM-ului, a găsit ceva uimitor, iar fapta sa i-a adus multe laude din partea americanilor.

Nuñez a luat mașina și s-a dus la un ATM din afara unei bănci, duminică dimineața, la doar două minute de casa sa. Când a parcat automobilul, a văzut o plasă de plastic transparentă, pe jos. Era un „teanc de 30 de centimetri" plin de bancnote de 20 și 50 de dolari.

A crezut că visează

„Nu am știu ce să fac. Era de parcă visam", a povestit puștiul pentru CNN. „Eram pur și simplu în stare de șoc. Stăteam și mă gândeam... ce să fac?".

Nuñez a fost onest și a spus că nu s-a gândit vreo clipă să-i ia, însă tot felul de gânduri nebunești i-au trecut prin minte. Era o farsă? Era cineva în spatele lui și urma să-l răpească?

A sunat poliția

Din cauza faptului că banca era închisă, Nuñez a sunat la poliția din Albuquerque. Doi ofițeri au venit rapid, iar tânărul le-a înmânat punga de bani. Ofițerii au numărat suma la secție: 135.000 de dolari.

Polițiștii au aflat ulterior că suma de bani a fost lăsată din greșeală în afara ATM-ului de un subcontractor al băncii care trebuia să aprovizioneze mașinăria cu bani, a spus ofițerul Simon Drobik.

Banii i-ar fi schimbat viața

„Acești bani ar fi putut fi o diferență uriașă în viața lui, iar el a luat-o pe celălalt drum, însă a ales... drumul integrității și a făcut ceea ce trebuia", a explicat Drobik, care este purtătorul de cuvânt al poliției din Albuquerque.

„Părinții mei m-au învățat să lucrez pentru ceea ce am. Banii furați nu îți vor ajunge vreodată cât trebuie", și-a amintit Nuñez despre vorbele mamei sale. „Aveam vocea mamei în cap și de bătaia la fund în glumă pe care mi-o dădea".

Din fericire, fapta pe care a făcut-o tânărul de 19 ani nu a trecut nerăsplătită. Cel puțin trei afaceri locale i-au oferit câte 500 de dolari, iar un restaurant a adăugat și un card de cumpărături de 100 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel