A fugit de război, dar a murit într-un hotel din România: O femeie din Ucraina, găsită fără suflare în piscina interioară a unui hotel

foto PresaSM
foto PresaSM

O femeie din Ucraina a fugit de moarte din țara vecină și a ajuns în România, unde a fost găsită, fără suflare, în piscina interioară a unui hotel. 

O refugiată în vârstă de 56 de ani a decedat sâmbătă seara, în localitatea Tășnad. Potrivit informațiilor PresaSM, femeia a murit după ce s-a înecat în piscina interioară a unui hotel din zona stațiunii. La fața locului au fost chemate și echipaje de prim-ajutor, dar, după 45 de minute de resuscitate, nu au mai putut-o salva pe ucraineancă.

Polițiștii fac cercetări pentru a determina circumstanțele în care s-a petrecut incidentul. Corpul neînsuflețit va fi depus la Spitalului județean Satu Mare în vederea efectuării autopsiei și a stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la decesul femeii.

546.223 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la declanșarea războiului 

Peste 8.600 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în România, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. În data de 25 martie, în interval de 24 de ore, prin punctele de frontieră au intrat în România 63.945 de persoane, dintre care 8.675 cetăţeni ucraineni - în scădere cu 13,2% faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.362 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 18,3%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.684 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,6%).

De la declanşarea acestei crize şi până vineri, la ora 24:00, la nivel naţional au intrat în România 546.223 de cetăţeni ucraineni. 

3,7 milioane de ucraineni au fugit de război. 2,2 milioane au ales Polonia

Ultimele date comunicate de ONU arată că aproximativ 3,7 milioane de cetățeni au părăsit Ucraina în patru săptămâni. În total, peste 10 milioane de persoane, adică mai mult un sfert din populaţia Ucrainei, şi-au părăsit căminele, ONU estimând că în jur de 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării. 

Pe website-ul său, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) recenzase 3.725.806 refugiaţi ucraineni până vineri la ora 12:00 GMT, cu peste 50.854 mai mulţi decât bilanţul prezentat joi la prânz.

Aproximativ 90% dintre cei care au fugit de conflictul din Ucraina sunt femei şi copii. Conform UNICEF, peste 1,5 milioane de copii se află printre refugiaţii ucraineni.

Din totalul refugiaţilor ucraineni care şi-au părăsit ţara în ultimele patru săptămâni, Polonia găzduieşte mai mult de jumătate. Astfel, începând din 24 februarie, în Polonia au intrat 2.206.119 de persoane care au fugit de războiul din Ucraina, potrivit numărătorii UNHCR până la 24 martie.

Înaintea actualei crize, Polonia deja găzduia deja 1,5 milioane de ucraineni, majoritatea veniţi pentru a munci în această ţară membră a Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel