A fost surprins momentul în care Luna e lovită de un asteroid / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un japonez a reușit să surprindă momentul în care Luna a fost lovită de un asteroid.

Un astronom japonez a filmat un meteorit care lovește Luna. Curatorul responsabil de astronomie la Muzeul orașului Hiratsuka, Daichi Fujii, a înregistrat momentul impactului din casa sa din Hiratsuka, conform IFL Science.

„Am reușit să prind cel mai mare fulger de impact lunar din istoria mea de observație”, a scris Fujii pe Twitter. „Aceasta este o imagine a fulgerului de impact lunar care a apărut la 20:14:30.8, pe 23 februarie 2023, capturată din casa mea din Hiratsuka. A fost un fulger imens“, a scris el.

„Din moment ce Luna nu are atmosferă, meteorii care se apropie de ea nu pot fi văzuți, iar în momentul în care are loc impactul se formează un crater, acesta strălucește”, a mai spus Daichi Fujii.

Acesta a reușit să surprindă impactul și de la un al doilea telescop. 


Acest meteoroid (numele meteorilor care se află încă în spațiu) a lovit Luna în apropierea craterelor Ideler L și Pitiscus, potrivit lui Fujii.

Luna este lovită destul de mult de meteoriți. De fapt, datorită atmosferei noastre protectoare, luna este lovită de aproximativ 20 de asteroizi pentru fiecare asteroid care lovește Pământul. 

Captarea unor astfel de impacturi și studierea craterelor lăsate de impacturile anterioare ne pot oferi informații interesante, de la mediul de pe Lună și până la modul în care abundența impacturilor de asteroizi s-a schimbat de-a lungul timpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel