A fost surprins cu 197 km/h pe autostradă. Șoferul spune că e imposibil, că a circulat sub 130 km/h tot drumul. Ce a decis instanța

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Un șofer ar fi fost surprins cu 197 km/h pe autostrada A3. 

Șoferul, care ar fi depășit viteza legală cu 57 de kilometri, afirmă că polițistul nu a vrut să scrie obiecțiile sale referitoare la condițiile de trafic, scriind, în schimb, ”nu sunt”. El invocă posibile erori ale aparatului radar. 

Mai mult, conform ziarulunirea.ro, șoferul a mai precizat că era imposibil să ajungă la viteza constatată, în condițiile în care, susține el, a circulat cu o viteză sub limita legală de 130 km/h tot drumul, mai ales că fiind zi de sâmbătă şi sfârşitul perioadei concediilor, traficul era destul de aglomerat. De asemenea, a comunicat faptul că este posibil ca, din cauza traficului aglomerat, aparatul radar să înregistreze eronat viteza autovehiculelor.

Acțiune în instanță, respinsă. ”Nu a făcut DOVADA contrară”

”Astfel, faţă de constatările agentului instrumentator, a susţinut că faptele reţinute în procesul verbal de contravenţie nu corespund realităţii. Mai mult, procesul verbal contestat nu indică lizibil datele de identificare ale aparatului radar folosit şi nici condiţiile în care a fost instalat. Petentul contestă faptul că rula cu o asemenea viteză, lucru pe care i l-a comunicat şi agentului constatator, dar acesta nu a ţinut cont de punctul său de vedere. În situaţia de faţă însă este obligatoriu ca intimata să probeze cele menţionate în procesul verbal, nefiind vorba despre o simplă constatare, ci de susţinerea că petentul a circulat cu o viteză de 197 km/h”, a precizat şoferul în acţiunea depusă la instanţa de judecată.

Acesta a fost amendat cu suma de 1.305 lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile. În final, instanţa a constatat legalitatea procesului verbal de contravenţie şi a respins, în 21 ianuarie 2021, acţiunea şoferului.

”Petentul nu a făcut dovada contrară celor reţinute în procesul verbal de contravenţie atacat, în condiţiile în care nu a înţeles să depună probe pentru a răsturna temeinicia procesului verbal de contravenţie. În consecinţă, fapta petentului, astfel cum a fost reţinută în procesul-verbal contestat şi confirmat prin probatoriul administrat în cauză întruneşte elementele constitutive ale contravenţiei”, a menţionat instanţa de judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel