A fost lansată cea mai mare monedă din lume. Are 5 kg

Royal Mint a lansat cea mai mare monedă de până acum, o piesă care măsoară 175 mm în diametru, cântărește 5 kg și are o valoare de 5.000 de lire sterline.

Moneda a fost creată ca parte a noii serii Great Engravers, de la Royal Mint, care aduce un omagiu artiștilor care au lucrat la monede britanice.

Primul artist care a fost recunoscut pentru această serie este William Wyon, care a fost gravor principal la The Royal Mint timp de 23 de ani până la moartea sa în 1851. Wyon este cunoscut pentru designul său Una și Leul, care este prezentat pe monedă.

Designul a fost prezentat pentru prima dată pe o monedă de aur de 5 lire sterline în 1839, pentru a comemora începutul domniei reginei Victoria cu doi ani înainte. Omagiul adus lucrărilor lui Wyon a fost prezentat pe o serie de monede care variază în greutate de la 5kg la 56 de grame.

Moneda de 5 kg, din care a fost făcută doar una, a fost deja vândută unui cumpărător necunoscut și este cea mai mare monedă pe care Royal Mint a produs-o vreodată în istoria sa. Alte monede, de 2 kg, dintre care sunt patru, au un diametru de 150 mm și au o valoare de 2.000 lire sterline.

"Seria The Great Engravers sărbătorește unii dintre cei mai buni artiști care au lucrat la moneda britanică și suntem încântați să începem seria cu designul Una și Lion al lui William Wyon", a spus Nicola Howell, directorul diviziei de consum la The Royal Mint, citat de The Independent. ”Este probabil una dintre cele mai admirate modele ale colecționarilor de monede de pe glob, iar remasterizarea acesteia pe monede de cinci și două kilograme vă permite să apreciați cu adevărat detaliile designului."

Tehnicile de gravare tradiționale și moderne trebuiau combinate pentru a crea moneda de 5 kg Una și Leul, explică The Royal Mint. Matrița originală folosită în urmă cu aproape două secole a trebuit să fie scanată digital și ulterior, laserul a fost folosit pentru a tăia designul pe monedă, înainte de a fi lustruit manual.

Moneda Una și Leul este disponibilă pentru a fi achiziționată de pe site-ul The Royal Mint într-o varietate de finisaje, prețurile începând de la 180 de lire sterline. (foto: The Royal Mint)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel