A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din ţară

Cea mai scăzută temperatură din ţară din zonele locuite s-a înregistrat, sâmbătă dimineţa, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat minus 13 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu a declarat că această temperatură s-a înregistrat la răsăritul soarelui, după care a început să crească uşor.

Potrivit sursei citate, scăderea temperaturii s-a datorat faptului că a fost senin cerul, iar aerul rece a coborât în depresiune. Meteorologul Narcisa Milian a precizat că această valoare a fost cea mai scăzută din ţară, în zonele locuite. Mai frig la fost la Vârfu Omu, unde s-au înregistrat minus 15 grade Celsius, iar mai cald decât la Miercurea Ciuc a fost la Bâlea Lac, unde mercurul termometrelor a arătat minus 11 grade Celsius. Şi în celelalte localităţi harghitene a fost destul de frig în cursul dimineţii.

La Joseni s-au înregistrat minus 9,8 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 7,7 grade, iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat minus 4,4 grade Celsius. Chiar dacă sunt obişnuiţi cu astfel de temperaturi, locuitorii judeţului Harghita spun că vremea de afară, cu frig şi zăpadă, arată de parcă ar veni Crăciunul şi nu Paştele, pe care credincioşii catolici îl celebrează duminică, 27 martie. Previziunile meteo arată că în judeţul Harghita mai urmează trei nopţi cu temperaturi negative, de până la minus 6 grade Celsius, după care vremea se va încălzi uşor.

Minima absolută a lunii martie în judeţul Harghita a fost consemnată în anul 1986, când la Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 29 de grade Celsius. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel