A fost înfiinţată staţia meteo aflată la cea mai înaltă altitudine

Fotografie creată de Dick Hoskins, de la Pexels
Fotografie creată de Dick Hoskins, de la Pexels

A fost înfiinţată o staţie meteo la o altitudine uluitoare. Peste 8800 metri!

O staţie automată de monitorizare meteorologică a fost înfiinţată miercuri de cercetători chinezi la o altitudine de peste 8.800 de metri, pe Muntele Everest, la graniţa dintre China şi Nepal, informează miercuri agenţia Xinhua.

Staţia a înlocuit-o pe cea situată la o altitudine de 8.430 de metri pe partea de sud a muntelui, înfiinţată de oameni de ştiinţă britanici şi americani în 2019, devenind staţia meteorologică situată la cea mai mare înălţime din lume, potrivit Institutului de Cercetare a Podişului Tibetan (ITP) din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.

Cu noua structură, opt staţii meteorologice de mare înălţime au fost înfiinţate în total pe Muntele Everest, una dintre misiunile principale ale unei noi expediţii ştiinţifice extinse condusă de China pe cel mai înalt vârf din lume.

Zhao Huabiao, cercetător în cadrul ITP, a declarat că datele meteorologice prelevate în urma monitorizării vor contribui la cercetarea ştiinţifică şi la activităţile de alpinism.

Noua expediţie ştiinţifică extinsă pe Muntele Everest face parte din cel de-al doilea studiu realizat de cercetători din China pe platoul Qinghai-Tibet, scrie Agerpres. 

Primul alpinist cu dizabilități care a cucerit cele mai înalte vârfuri muntoase a dispărut

Primul alpinist cu dizabilități care a cucerit cele mai înalte vârfuri din lume a dispărut în timpul coborârii de pe un munte din Pakistan.

Kim Hong-bin, un faimos alpinist sud-coreean, a dispărut în timpul coborârii de pe un munte din Pakistan. Operațiunea inițială de căutare nu a dat roade și, în continuare, se organizează o căutare mai extinsă.

Alpinistul, care a escaladat vârful Broad Peak din munții Karakoram, de 8.047 metri, ar fi căzut într-o crevasă în timpul coborârii, în condiții meteo dificile, conform BBC.

Kim Hong-bin a intrat în istorie devenind primul alpinist cu dizabilități care a escaladat cele mai înalte 14 vârfuri din lume, toate peste 8.000 de metri înălțime. 

El a rămas fără degetele de la mâini în 1991, după ce i-au degerat, în urma unei urcări în Alaska.

În 2007, Kim Hong-bin a escaladat și muntele Everest, cel mai înalt din lume, aflat la granița dintre Nepal și China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel