A fost emis COD ROȘU de caniculă. Atenționarea Ministerul Afacerilor Externe

A fost emis Cod Roșu de caniculă, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenționare pentru românii care călătoresc.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Italia că Serviciul Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene a anunțat temperaturi foarte ridicate în majoritatea regiunilor italiene, în special în zonele din nord-vestul țării.

În câmpia Padului sunt anunțate temperaturi de peste 36-38 de grade C în timpul zilei, cu tendință de caniculă în orele după-amiezii și seara. Meteorologii avertizează că noul val de căldură africană va aduce în peninsulă cele mai ridicate temperaturi din această vară.

Maximele de temperatură sunt prevăzute pentru zilele de vineri și sâmbătă. În marile centre urbane din regiunile Piemonte, Lombardia și în nordul Toscanei se pot înregistra temperaturi până la 40 de grade C, avertizează MAE.

"De duminică sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, cu caracter local, în special în zonele din nord-vestul țării, începând din zona subalpină și extinzându-se treptat spre câmpia piemonteză și lombardă. Există pericolul de ploi torențiale, cu cantități mari de apă pe metrul pătrat. Reamintim că fenomene atmosferice extrem de violente de acest fel s-au produs în regiunea Veneto și la Florența săptămânile precedente", se precizează în comunicatul citat.

Traficul rutier este codificat cu nivel roșu pentru acest sfârșit de săptămână și pentru cel viitor. "Vineri, pe două dintre principalele autostrăzi italiene, A1 (Milano-Napoli) și A14 (Bologna-Taranto), s-au înregistrat accidente de circulație care au produs cozi kilometrice, forțele de ordine și autoritățile sanitare intervenind pentru a acorda asistență călătorilor obligați să stea mai multe ore blocați pe autostradă", se spune în comunicatul MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel