Protestatarul Cristian Dide, eliberat. A scăpat de AREST

Cristian Dide, eliberat
Cristian Dide, eliberat

Protestatarul Cristian Dide a scăpat din spatele gratiilor chiar înainte de Crăciun. 

Cristian Dide a scăpat de arestul preventiv, anunță RomâniaTV. Dosarul în care este acuzat de DIICOT s-a aflat astăzi pe rolul Curții de Apel Iași, unde protestatarul rezist a contestat măsura prelungirii arestării preventive. El este plasat acum sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cristian Dide va trebui să dea cu subsemnatul de fiecare dată când este chemat de organele de anchetă, dar și să informeze dacă-și schimbă domiciliul. Totodată, ar avea interzis la adunări publice, precum și să dețină arme. 

Mai multe persoane au protestat astăzi în fața Palatului de Justiție din Iași, pentru eliberarea lui Cristian Dide. 

Protestatarul #rezist a fost acuzat de DIICOT că a trimis colete cu substanțe care conțineau cannabis către DIICOT Iași și DIICOT Central. Pentru el, a fost o formă de protest, a motivat Cristian Dide. A căutat produse ”care aveau trecute pe etichetă THC < 0,2%, invocând astfel Regulamentul UE nr.” arăta o motivare a instanței. Pe de-o parte, protestatarul ar fi vrut să arate cât de ușor se obțin astfel de produse în România și cât de simplu circulă, pe de altă parte ar fi vrut să încurajeze, prin acțiunile sale, legalizarea consumului de cannabis. Produsele care ar fi conținut cannabis ar fi fost comandate din țara noastră, dar și din străinătate, inclusiv din SUA. Conform motivării instanței, unul dintre scopurile lui Cristian Dide ar fi fost chiar dezbaterea faptelor sale ”în fața unui complet de judecată a faptelor sale, motiv pentru care este interesat să fie trimis în judecată”.

Cristian Dide ar fi vrut să-și lanseze și o afacere, un tonomat de cannabis, care s-ar găsi în UE, unde astfel de produse ar fi comercializate. Acțiunea ar fi fost pentru profit, după cum ar fi explicat protestatarul, dar și pentru a atrage atenția asupra faptului că-n alte state mugurii de cannabis sunt legali. 

Metodele găsite de protestatar pentru a promova legalizarea cannabisului în România se pare că nu au fost pe placul magistraților până acum. Astăzi, el a găsit înțelegere la Curtea de Apel Iași, unde s-a decis eliberarea sa, chiar înainte de Crăciun. 

Citește și: Ce au găsit procurorii DIICOT acasă la Cristian Dide și în alte 8 domicilii- GALERIE FOTO. #rezist reacționează, ce anunță avocatul/UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel