A fost DISPĂRUTĂ timp de 33 de ani. Tehnologia ADN a ajutat la identificarea unor rămășite găsite în deșert

Sursă foto: pagina Facebook Give Jane Doe a Name - My name is Stacey Lyn Chahorski
Sursă foto: pagina Facebook Give Jane Doe a Name - My name is Stacey Lyn Chahorski

Rămășițele unei victime neidentificate au făcut lumină într-un caz de dispariție care a așteptat 33 de ani pentru a fi rezolvat. 

Timp de mai bine de 33 de ani, anchetatorii din Norton Shores, Michigan, au încercat să descopere ce sa întâmplat cu Stacey Lyn Chahorski, o tânără care a plecat de acasă pentru a călători prin țară și care a vorbit ultima oară cu mama ei în septembrie 1988.

În același timp, detectivii din Georgia au lucrat pentru a identifica rămășițele pe care doi angajați ai Departamentului Transporturilor le-au descoperit lângă o autostradă în decembrie 1988. Ambele cazuri au părut fără rezolvare până în această lună.

Rămășițele vor fi returnate familiei

Autoritățile de la Biroul Șerifului Comitatului Dade din nord-vestul Georgiei și Biroul de Investigații din Georgia (GBI) au anunțat că rămășițele au fost identificate cu ajutorul tehnologiei ADN avansate ca aparținând lui Chahorski și vor fi în curând returnate familiei ei din Michigan.

”Astăzi marchează ziua în care începem să vânăm criminalul. Cea mai mare problemă în a putea rezolva acest caz este că nu aveam identitatea victimei, așa că nu aveam un punct de plecare. Acum avem un punct de plecare și acesta este un salt mare pentru noi. Cred că există o mare probabilitate să rezolvăm acest caz și să aducem criminalul în fața justiției”, a declarat joi agentul special responsabil al GBI, Joe Montgomery, într-o conferință de presă. 

Tehnologia ADN a dus la identificarea lui Chahorski

La mijlocul anilor 2000, anchetatorii au trimis dovezi suplimentare unui laborator FBI pentru testare, ceea ce a ajutat la dezvoltarea unui profil ADN, dar care nu se potrivea deja cu nimeni din niciun sistem al țării. 

Între timp, autoritățile din Michigan au decis să colecteze un card de amprentă de la rudele lui Chahorski în 2010, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului de Poliție Norton Shores.

Membrii GBI au contactat din nou FBI câțiva ani mai târziu pentru a putea utiliza metodele de identificare prin ADN de care dispune organizația pentru a ajuta la rezolvarea cazului. Procesul combină de obicei dovezile ADN și genealogia tradițională pentru a găsi legături biologice între oameni sau rude. Pentru acest efort, ei au apelat la Othram, un laborator din Texas care lucrează cu forțele de ordine și care a fost creditat pentru a ajuta la rezolvarea unei liste lungi de alte cazuri nerezolvate.

„Little Miss Nobody”

Laboratorul a ajutat la dezvăluirea identității victimei numită „Little Miss Nobody”, o tânără care a fost descoperită cu mai bine de 60 de ani în urmă într-un deșert din Arizona, au anunțat autoritățile de acolo în această lună.

„Fără progresele din tehnologia ADN-ului, nu am fi putut fi de ajutor și să avem acest succes, așa că suntem recunoscători pentru asta și pentru munca pe care a făcut-o Othram”, a declarat agentul special FBI Tim Burke în conferința de presă de joi.

Chahorski ar fi împlinit astăzi 52 de ani, a notat GBI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel