A fost descoperit un pește care înoată doar cu capul în jos

foto: Freepik
foto: Freepik

Această specie de pești înoată doar cu burta în sus!

Prin intermediul unui vehicul subacvatic operat de la distanță, o echipă de cercetători a realizat o descoperire neobișnuită: un pește care înoată cu capul în jos. Această observație interesantă a fost documentată și publicată în Journal of Fish Biology, scrie jaljeev.com.

Această specie, cunoscută sub numele de Gigantactis sau „pește-lanternă” datorită bioluminiscenței specifice dungilor de pe corp, poate fi întâlnită în toate oceanele lumii, la adâncimi cuprinse între 914 și 2.400 de metri. Deși acești pești se întâlnesc rar, comportamentul lor rămâne un mister pentru oamenii de știință. Recent, cercetătorii au descoperit că această specie înoată cu capul în jos în fosa oceanică Izu-Ogasawara din Japonia, semnalând pentru prima dată acest mod ciudat de a se deplasa sub apă.

Cercetătorii au continuat să investigheze comportamentul bizar al peștelui "leneș", așa cum a mai fost numit, și au identificat alte opt specii care adoptau un stil de înot similar. A devenit evident că acest fenomen nu reprezintă doar o întâmplare singulară.

Auke Prins, pilotul submersibilului implicat în această cercetare, a detaliat în cadrul studiului experiența sa atunci când a observat pentru prima dată acest pește. „În cea mai mare parte a timpului, peștele a înotat lângă fasciculul de lumină, iar noi am văzut doar silueta", a mărturisit savantul. „Când ne-am apropiat pentru prima oară, peștele stătea în apă, în poziție orizontală, iar după aproximativ două minute a înotat spre suprafață”, a mai adăugat Prins. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel