A fost DESCOPERIT un nou dinozaur. Paleontologii nu se așteptau la așa ceva

O nouă specie de dinozauri, de dimensiuni medii, a fost descoperită în nordul Patagoniei, Argentina. Iată ce caracteristici avea.

O nouă specie de dinozaur, abelisaurid, de dimensiuni medii, a fost descoperită în nordul Patagoniei, Argentina. Denumită științific Niebla Antică, noua specie de dinozaur a trăit acum aproximativ 69 de milioane de ani, în epoca Cretacicului târziu. Vechiul prădător aparține familiei Abelisauridae, o familie de dinozauri teratozi, ceratosauri, existenți exclusiv în supercontinentul Gondwana. Abelisauridele au apărut pentru prima dată în perioada jurasică mijlocie și au supraviețuit până la sfârșitul erei mezozoice.

„Niebla Antică este relativ mică, mult mai mică decât alte abelisauride, precum Carnotaurus și Abelisaurus”, a spus Mauro Aranciaga Rolando de la Consiliul Național de Investigații Științifice și Tehnice. Rămășițele fosilizate ale exemplarului au fost găsite lângă dealul Matadero, la aproximativ 70 km sud de orașul General Roca din provincia Río Negro.

"Exemplarul de Niebla Antică provine din partea de sus a Formației Allen, Cretacicul târziu al Grupului Neuquén", au mai precizat paleontologii. În același timp, aceștia au mai punctat că „prezența unui abelisaurid de dimensiuni mici și mijlocii în Cretacicul superior, arată că exista o diversitate mai mare de abelisauride în Patagonia decât se credea anterior”, potrivit sci-news.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel