A fost anunțată cauza accidentului din Muntenegru

Accident Muntenegru
Accident Muntenegru

Procurorii sunt aproape de finalul investigației cu privire la accidentul din Muntenegru, unde 18 români și-au pierdut viața. Raportul preliminar arată că excesul de viteză se află la originea accidentului autocarului românesc căzut în prăpastie, anunță procurorii muntenegreni.

Şoferul autocarului "a rulat cu 80 km/h, dublul vitezei maxime autorizate" pe acel segment de drum, a declarat procurorul de caz, Vojislav Grujici, potrivit ziarului Vijesti, citat de Antena 3. Anchetatorii au mai stabilit că autocarul era condus de George Ciobanu, cel care lucra în cadrul Poliției Capitalei.

Augustin Hagiu, consultant în transporturi, spune că nu este de ajuns ce au stabilit procurorii. El susține că, așa cum a arătat și acul în momentul producerii accidentului, viteza era dublă, adică de 80 de km/h, însă nu poate fi vorba doar de viteză, ci de condițiile drumului, de capacitatea șoferului.

"S-au mișcat prea repede pentru a transmite ceva presei", a mai spus Hagiu.

Titi Aur a declarat, la Antena 3, că este "o nenorocire deja întâmplată. Marea problemă este că șoferii nu mai conștientizează pericolul" și că "atunci când este o restricție de viteză, nu este pusă întâmplător".

Un autocar al firmei Gregory Tour, în care se aflau turişti români, s-a răsturnat, pe 23 iunie, într-o prăpastie în Muntenegru. 18 oameni au fost aduși în țară în sicrie, printre care și șoferul autobuzului. Bunicii și-au dat viața pentru nepoții lor și muntenegrenii au stat la coadă să doneze sânge pentru români. O tragedie, o zi de doliu național în România și în Muntenegru. Pe lângă morți, au fost 29 de răniți, dintre care 12 răniți grav. Pentru unii dintre ei, medicii din România continuă lupta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel