A doua planetă de dimensiunea Pământului, potențial locuibilă, a fost descoperită în jurul unei stele din apropiere

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

O misiune NASA a descoperit o exoplanetă de dimensiunea Pământului, orbitând în jurul unei stele mici, la aproximativ 100 de ani lumină distanță.

 

Planeta, numită TOI 700 e, este probabil stâncoasă și are, în proporție de 95%, dimensiunea Pământului. Corpul ceresc este a patra planetă detectată orbitând în jurul stelei mici și reci M TOI 700. Toate exoplanetele au fost găsite de către NASA Transiting Exoplanet Survey Satellite sau misiunea TESS, scrie CNN.

O altă planetă din sistem, descoperită în 2020 și numită TOI 700 d, are, de asemenea, dimensiunea Pământului. Ambele exoplanete ar putea avea apă, sub formă lichidă, pe suprafețele lor. Potențialul de apă lichidă sugerează că planetele înseși ar putea fi, sau ar fi putut fi cândva, locuibile pentru viață.

Descoperirea celei de-a patra planete a fost anunțată marți la cea de-a 241-a întâlnire a Societății Americane de Astronomie din Seattle, iar un studiu despre exoplanetă a fost acceptat pentru publicare de The Astrophysical Journal Letters.

„Acesta este unul dintre puținele sisteme cu planete multiple, mici, cu zone locuibile pe care le cunoaștem”, a declarat autorul principal al studiului Emily Gilbert, cercetător postdoctoral la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California.

Stelele M, mici și reci, precum TOI 700, sunt comune în univers și s-a descoperit că multe găzduiesc exoplanete, cum ar fi sistemul TRAPPIST-1 și cele șapte exoplanete ale sale pe care telescopul spațial James Webb le va observa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel