A doua casă pentru Kovesi. Sorina Matei: Cum a apărut amendamentul

Sorina Matei
Sorina Matei

Sorina Matei scrie cum a apărut amendamentul prin care i-a fost atribuită Laurei Codruța Kovesi casă de la RA-APPS. 

”Dacă în etapa 1 Parchetul General sunt aproape lămurită/ locuința 1 de serviciu din Racotă( illegal vreo 5 ani) și mai rămâne doar răspunsul Parchetului General,

În etapa 2 DNA/ locuința 2 de serviciu din Eminescu am căutat până acum acul in carul cu fân. Și aproape tot în fân a rămas. Acul. Adică amendamentul.
Pentru că:

1. Proiectul de lege de aprobare a ordonanței 15/ 2013 care modifica ordonanța 101/ 2011 trimis de guvernul Ponta în Parlament nu contine amendamentul prin care a putut beneficia madam la 8 zile de la adoptare de a doua locuința de serviciu, gratie așa ziselor "condiții de risc"

2. Proiectul trece de Senat, e adoptat de Senat, nu apare amendamentul.

3. Amendamentul apare brusc in comisia juridică condusă de Bogdan Ciucă. Care comisie juridică prima și singura dată ia in discuție proiectul (PLx 172) pe 10 Iunie 2013. Și pe 10 Iunie, in ședința, Ciucă spune că "a apărut propunerea de modificare a unor texte, există niște amendamente" ale comisiei, fata de discuțiile de data trecută (?!?! proiectul nemafiind pus in discuție) și o întreabă pe Andreea Lambru din partea SGG dacă Guvernul e de acord cu amendamentele apărute din comisie către Guvern. Lambru zice că da și toate amendamentele trec.

În aceeași zi de 10 Iunie Lambru pleacă de la comisia juridică, se duce și in comisia de administrație publică, Attila Czeke de la UDMR era interesat doar de casele pentru secretarii de stat, ea ii spune ca beneficiază și ei, nu se discuta nimic despre derogarea pe magistrați și "conditiile de risc", și toate amendamentele trec și de comisia pentru administrație, gratie doamnei Lambru care e de acord cu tot in numele Guvernului, spunându-i comisiei pentru administraţie că şi comisia juridică e de acord cu tot.

Așa, proiectul, cu vot in unanimitate și raport al ambelor comisii, ajunge in plen a doua zi, cu tot cu amendamentul cu pricina, proiectul e votat in plen, se da și votul final in aceeași zi, tot pe 11 Iunie, nimeni nu comentează nimic pe temă, legea e adoptată pe bandă rulantă in camera decizională/ Camera Deputaților, legea e depusă pe 17 Iunie la secretariatul general al Camerei pentru control de constituționalitate, nu contestă nimeni constitutionalitatea, legea e promulgată pe 26 iunie 2013 și pe 2 Iulie 2013 se publica in Monitorul Oficial și totul intră in vigoare.
Iar pe 10 Iulie 2013 doamnei i-a fost atribuita locuința de serviciu.

Deci cine a depus amendamentul? Comisia juridică. Care Ciucă presedintele comisiei juridice spune că "au apărut" ( tot din cer, din senin) niște amendamente, nenominalizate și neasumate pe persoana fizică de cineva din comisia juridică, Lambru de la SGG e de acord cu ele in numele Guvernului și asta a fost tot.” scrie Sorina Matei pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel