”A devenit insuportabil să trăieşti în Franţa”, susține președintele Braziliei

Migranți-fotografie-cu-scop-ilustratic
Migranți-fotografie-cu-scop-ilustratic

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a declarat că a devenit insuportabil să trăieşti în Franţa, din cauza migranţilor.

Jair Bolsonaro, preşedintele ales de extremă dreapta al Braziliei, a afirmat că 'este insuportabil să trăieşti în unele zone din Franţa' din cauza migranţilor şi a reiterat că intenţionează să retragă Brazilia din Pactul internaţional al ONU privind migraţia, informează miercuri AFP.

'Toată lumea ştie despre ceea ce se întâmplă în Franţa. Este pur şi simplu insuportabil să trăieşti în anumite zone din Franţa', a declarat viitorul şef al statului brazilian, în timpul unei alocuţiuni difuzate în direct pe reţeaua socială Facebook. 'Iar intoleranţa are tendinţa să se amplifice în continuare. Pe cei care s-au dus acolo (în Franţa), poporul francez i-a primit în cel mai bun mod posibil. Dar ştiţi cum sunt aceşti oameni, ei au ceva în ei, ei nu-şi abandonează rădăcinile şi vor să-şi afirme cultura, drepturile lor dobândite şi privilegiile lor', a afirmat Bolsonaro, fără a preciza la ce migranţi se referă.

Citește și: 'Vestele galbene' - Jandarmii, recompensați de guvernul francez

Va denunţa şi revoca Pactul ONU

'Franţa suferă din cauza aceasta, o parte din populaţie, o parte din armată, o parte dintre instituţii încep să se plângă de asta. Nu dorim asta pentru Brazilia', a mai spus el. Jair Bolsonaro a reiterat că viitorul guvern brazilian 'va denunţa şi revoca' Pactul ONU privind migraţia, semnat săptămâna trecută la Marrakech, Maroc, de aproape 160 de ţări, dintre care Brazilia reprezentată de guvernul său actual. 'Nu suntem împotriva imigranţilor, însă trebuie să avem criterii foarte riguroase pentru a-i lăsa să intre în Brazilia. Vom denunţa şi revoca acest pact asupra migraţiei', a spus el.

Jair Bolsonaro şi viitorul său şef al diplomaţiei Ernesto Araujo mărturisesc o ferventă admiraţie faţă de preşedintele american Donald Trump, iar recentele lor declaraţii lasă să se întrevadă o ruptură brutală cu tradiţia braziliană a multilateralismului.

Citește și: Austria. Decizie privind circulația migranților pe stradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel