A curs cu amenzi după descinderile privind arderile ilegale din zona București-Ilfov

Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels

Autoritățile au dat amenzi în valoare de 180.000 lei și s-a impus evacuarea deșeurilor identificate la Sintești, Vidra și Jilava, precum și predarea acestora către operatorii economici autorizați, a transmis, vineri, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În timpul acțiunii de joi au fost aplicate nouă amenzi în valoare totală de 180.000 lei.

„Sancțiunile au fost aplicate pentru lipsa deținerii autorizației de mediu, respectiv a documentelor care să ateste trasabilitatea deșeurilor, precum și pentru eliminarea deșeurilor în afara perimetrelor autorizate în acest sens. De asemenea, în timpul acțiunii, a fost confiscat un mijloc de transport utilizat la săvârșirea faptelor contravenționale și a fost ridicată o cantitate de aproximativ 13 tone deșeuri amestecate, în scopul eliminării finale”, arată MMAP într-un comunicat de presă transmis vineri.

De asemenea, au fost impuse măsuri de evacuare a deșeurilor identificate și predarea acestora către operatori economici autorizați, precum și măsuri de interzicere a desfășurării activităților de colectare, reciclare și valorificare a deșeurilor în lipsa existenței sau respectării autorizațiilor de mediu.

Totodată, s-a dispus interzicerea incinerării de deșeuri și materiale de orice natură în instalații și pe amplasamente neautorizate în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel