A câștigat 200 de milioane de euro la Loto și i-a donat pentru un scop caritabil

Foto Ilustrativ/Pexels  Waldemar Brandt
Foto Ilustrativ/Pexels Waldemar Brandt

O plată uriașă la loterie este folosită pentru „a proteja pe cei vii și a veghea asupra propriului nostru viitor”, într-o mișcare care a fost numită excepțional de generoasă.

Jackpotul EuroMillions de 200 de milioane de euro a fost folosit pentru a înființa o fundație de mediu care va proteja pădurile și va stimula biodiversitatea.

Dar omul din spatele filantropiei de mediu nu vrea nicio recunoaștere, alegând în schimb să rămână anonim.

„Visul meu nu a fost niciodată să achiziționez bărci, castele sau alte mașini sport, este să fiu util și să dau sens acestor bani, cu impact pozitiv maxim”, a spus bărbatul, cunoscut sub numele de Guy, într-o scrisoare deschisă.

Guy a numit fundația Anyama după un oraș din Coasta de Fildeș. Se înțelege că a locuit acolo, deși nu se știe nimic mai mult despre legătura lui cu țara din Africa de Vest.

„Dăruirea îi face pe oameni fericiți”, spune câștigătorul EuroMillions

Guy, care a fost identificat de presa franceză drept un pensionar care locuiește în sudul Franței, a câștigat 200 de milioane de euro în decembrie 2020.

El a spus că obișnuia să cumpere bilete de loterie doar în timpul „jackpot-urilor importante”, cu unicul scop de a dedica cea mai mare parte din orice victorie potențială creării unei fundații care să sprijine protecția mediului.

Dar omul din spatele filantropiei de mediu nu vrea nicio recunoaștere, alegând în schimb să rămână anonim.

Reîmpădurirea Coastei de Fildeș 

Coasta de Fildeș a inspirat scopul fundației, deși eforturile lui Anyama se vor concentra asupra Franței.

„De-a lungul vieții, am asistat în Coasta de Fildeș la trecerea neîncetată a camioanelor încărcate cu copaci tăiați în pădurile din Burkina Faso, fosta Volta Superioară. Aceste convoaie de camioane m-au marcat foarte mult, m-au indignat”, a scris bărbatul în declarația publicată pe site-ul fundației.

Numele fondatorului acestei fundații rămâne un mister. Bărbatul a declarat pentru ziarul francez Le Parisien că planul său este să continue să trăiască „pașnic” și cât poate de discret.

La Française des Jeux (FDJ), compania care gestionează loteriile în Franța, a confirmat donația. Într-o discuție cu AFP, șefa FDJ pentru relații cu marii câștigători, Isabelle Césari, a spus că donația a fost „o premieră grozavă”.

„Câștigul era deja excepțional, dar a face o muncă de generozitate de această proporție este cu totul excepțional”, a adăugat ea.

Fundația, care este înregistrată la Paris, se va concentra pe protejarea biodiversității, conservarea și regenerarea pădurilor și sprijinirea îngrijitorilor familiei.

Sursa: Euronews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel