A apărut vaccinul împotriva alergiei la părul de pisică

foto: Freepik
foto: Freepik

Compania farmaceutică Angany, cu sedii în Franța și Canada, testează un vaccin destinat tratării alergiei la părul de pisică.

Vaccinul candidat, cunoscut sub denumirea de ANG-101, este bazat pe crearea unei "bioparticule care imită forma și dimensiunea unui virus, având suprafața acoperită de mii de copii ale alergenului principal al pisicii, proteina Fel d1", a detaliat compania. Pacienții inițiali incluși în studiul clinic au fost selectați din cadrul spitalului Royal Brompton din Londra, scrie goldbio.com. Testat în prealabil pe animale, acest tratament a declanşat o producţie de anticorpi foarte puternică, capabilă să blocheze reacţia alergică, a precizat cofondatorul Angany, Loic Faye.

Tratamentul actual al alergiilor implică administrarea progresivă a dozelor din extracte de alergeni, cunoscută sub denumirea de desensibilizare. Acest proces este lung și nu întotdeauna eficient. De asemenea, antihistaminicele sunt utilizate pentru a ameliora simptomele asociate alergiilor. ANG-101 este primul dintr-un portofoliu de vaccinuri în dezvoltare care vizează alergiile majore de care suferă oamenii şi animalele de companie, a subliniat la rândul său Louis-Philippe Vézina, preşedinte-director general al Angan, într-un comunicat.

Tehnologia a fost dezvoltată în Franța, la Val-de-Reuil (nord-vest), de către compania franceză de start-up Angany Genetics, fondată în 2010 și redenumită Angany după preluarea de către investitori canadieni în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel