A apărut pastila electronică care reglează senzația de foame

Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Oamenii de știință au creat primul dispozitiv electronic ingerabil în stare să regleze senzația de foame.

Pastila numită FLASH este o alternativă la medicamente sau operație și a fost testată cu succes deocamdată doar pe porci. Are avantajul de a nu da efecte secundare așa cum se întâmplă în cazul medicamentelor sau operației, scrie Neuroscience.

Va fi eficientă nu doar în cazul celor obezi, dar și a pacienților cu tulburări de alimentație sau alte boli unde slăbirea este obligatorie, ea acționând direct asupra ”hormonului foamei” numit grelină.

Cercetătorii de la MIT sunt cei care au creat dispozitivul care alterează conexiunea dintre nervii stomacali și creier, pentru a anula senzația de foame.

În mod normal, atunci când stomacul este gol, se eliberează acest hormon, care apoi călătorește prin fluxul sanguin către creier, determinând senzația de foame. Pastila electronică va interveni în acest proces. Dispozitivul ingerabil este minim invaziv și extrem de ieftin, având la bază o baterie ce costă doar un dolar, deja aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare în alte dispozitive ingerabile.

În prezent, pilula electronică a MIT funcționează continuu, dar cercetătorii spun că versiunile viitoare ar putea fi pornite sau oprite de la distanță. Deoarece dispozitivul este „relativ simplu”, echipa MIT speră că testele pe oameni ar putea începe în trei ani.

A fost aprobată injecția pentru slăbit. Se va da pe rețetă

Britanicii care se confruntă cu obezitatea ar putea obține, pe bază de rețetă, injecția pentru pierderea în greutate. Oficialii din domeniul sănătății transmit că au aprobat utilizarea injecției pentru slăbit.

Medicamentul se numește Wegovy şi se injectează. Substanța va putea fi procurată numai pe bază de rețetă, anunţă autorităţile. În luna octombrie a anului trecut, Elon Musk a fost întrebat de un utilizator Twitter care este secretul său pentru a arăta în formă și sănătos, iar acesta a răspuns scurt: "'Wegovy".

Soluţia trebuie injectată săptămânal. Wegovy îi face pe oameni să se simtă sătui, ceea ce înseamnă că vor mânca mai puțin.  Potrivit unui studiu, persoanele cărora li s-a administrat medicamentul au observat că greutatea lor a scăzut în medie cu 12% după 68 de săptămâni, informează Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel