90.000 de țigări de contrabandă, confiscate la frontieră. Prejudiciu uriaș

Foto ARHIVĂ. Sursa: Poliția de Frontieră
Foto ARHIVĂ. Sursa: Poliția de Frontieră

90.000 de țigări de contrabandă au fost confiscate de Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurată în zona de competenţă, 4.500 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de peste 63.000 de lei.

Ce spun reprezentanții Poliției de Frontieră

"În data de 05.02.2020, ora 19.40, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoruluiau observat, pe direcţia localităţii de frontieră Baranca, judeţul Botoşani, o persoană care se deplasa dinspre malul râului Prut către interiorul ţării, transportând două colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au procedat la monitorizarea persoanei, iar în momentul în care aceasta a încercat să ascundă coletele la o stână din apropierea frontierei au acționat pentru reținerea acesteia. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, bărbatul a abandonat coletele și s-a îndreptat spre pădure", se arată într-un comunicat de presă. 

Au fost trase mai multe focuri de avertisment

Întrucât persoana în cauză nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În cel mai scurt timp, pe baza relaţiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

90.000 de ţigarete. Prejudiciu uriaș

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 90.000 de ţigarete (4.500 de pachete cu ţigări), în valoare de 63.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel