Urmărește emisiunea live


Costin: Vor fi aplicate din toamnă măsuri pentru piaţa muncii din România cuprinse în acordul cu FMI

Dumitru Costin
Dumitru Costin

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, vineri, după întâlnirea cu delegaţia FMI, că din toamnă va fi aplicat un pachet de măsuri dedicat pieţei muncii din România, cuprins pentru prima oară într-un acord cu FMI şi Comisia Europeană.

Dumitru Costin a spus că este vorba de un ansamblu de măsuri coerente care să ducă la rezolvarea problemelor de ocupare dar şi a problemelor sociale care vizează câteva categorii vulnerabile, cum sunt tinerii, persoanele care au peste 45 de ani, persoanele cu handicap şi minorităţile, scrie Mediafax.

Liderul Blocului Naţional Sindical (BNS) a adăugat că este posibilă o finanţare suplimentară din partea forurilor internaţionale pe care România ar putea să o primească pentru aceste programe. O echipă dedicată acestui subiect va veni în România peste trei luni, a precizat Costin.

Potrivit preşedintelui BNS, reprezentanţii FMI au spus că este atipic acest program, fiind vorba de faptul că boardul FMI a cerut unei misiuni să se ocupe nu numai de probleme macroeconomice, ci şi de piaţa muncii din România, care a devenit una din zonele de maximă vulnerabilitate.

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale este prezentă începând de miercuri la Bucureşti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, reprezentanţii instituţiilor internaţionale urmând să analizele modul în care au fost îndeplinite reformele în prima jumătate a acestui an. Misiunea îşi va încheia vizita pe 1 august, când vor fi prezentate concluziile într-o conferinţă de presă.

Oficialii instituţiilor internaţionale s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanţi ai sindicatelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel