800.000 de euro pentru reabilitarea sediului Jandarmeriei

Jandarmi
Jandarmi

Circa 800.000 de euro, din fonduri europene, urmează să fie investiţi în următorii trei ani pentru reabilitarea sediului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) din Vâlcea, o clădire veche de peste 40 de ani.

Fondurile au fost solicitate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, proiectul fiind realizat la iniţiativa conducerii instituţiei ca urmare a lipsei fondurilor din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit inspectorului şef al instituţiei, col. Grigore Ciauşescu.

"Ideea ne-a venit pentru că nu sunt fonduri la bugetul de stat pentru o astfel de situaţie. Am avut această nişă în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene şi, aşa cum au făcut şi alte câteva inspectorate judeţene de jandarmi din ţară, am decis să accesăm şi noi. Este o sumă mare şi de ce să nu luăm aceşti banii de la Uniunea Europeană dacă se poate? Eu sunt convins că anul viitor va începe această activitate de renovare, urmând ca în maxim trei ani de zile să avem un sediu renovat în care colegii mei să-şi desfăşoare activitatea în condiţii normale", a afirmat şeful Jandarmeriei Vâlcea.

"Clădirea a fost construită în jurul anului 1974"

Acesta a precizat că investiţiile care se vor realiza prin proiect vizează, printre altele, anveloparea termică a clădirii, dotarea cu lift pentru persoanele cu dizabilităţi, schimbarea instalaţiei electrice, precum şi alte investiţii care au ca scop reducerea consumului de energie.

"Clădirea a fost construită în jurul anului 1974, deci este foarte veche. În plus şi consumul de energie este foarte mare, raportat la cei peste 3.000 de metri pătraţi pe care îi are. După această renovare vom avea şi panouri fotovoltaice din care intenţionez să consumăm această energie, iar surplusul care va exista vrem să-l injectăm în Sistemul Naţional de Energie Electrică", a mai afirmat Ciauşescu.

Proiectul a fost aprobat de conducerea MAI şi a trecut de primele doua etape de evaluare la Agenţia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Vest Oltenia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel