Opt soldați somalezi uciși într-un atentat cu bombă

al shabaab
al shabaab

Cel puțin opt soldați somalezi au murit, când vehiculul în care se aflau a explodat în contact cu o bombă controlată prin telecomandă

[caption id="attachment_218551" align="alignleft" width="280"] Foto: AFP[/caption]

Islamiștii somalezi din grupul al Shabaab și-au asumat responsabilitatea pentru atacul de miercuri seara din Mogadishu. Trupele guvernamentale și Uniunea Africii declară că s-a sporit securitatea înaintea alegerilor prezidențiale de pe 20 august când guvernul tranzițional se va dizolva, potrivit Reuters.

Locuitorii din zonă au spus că vehiculul militar a fost distrus de o bombă aflată la marginea drumului din districtul Huriwaa, nordul orașului Mogadishu.

"O bombă a ucis opt soldați și a distrus complet vehiculul acestora. Două persoane, inclusiv șoferul, au fost doar răniți.,"a declarat ofițerul de poliție Mohamed Abdikadir.  Chiar dacă trupele somaleze și pacificatorii din Misiunea Uniunii Africane din Somalia(AMISON) i-au alungat pe luptătorii al Shabaab din majoritatea zonelor din Mogadishu în august 2011, ultimele atacuri arată că militanții pot încă provoca atacuri mortale în capitală. Al Shabaab a amenințat că urmează alte atacuri în timpul campaniei prezidențiale din Somalia.

"Am distrus camioneta guvernamentală ieri," a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al grupării al Shabaab, Abdiasis Abu Musab. Acesta a mai adăugat că "AMISON-un și forțele guvernamentale nu se vor mai putea relaxa sau odihni. Îi așteaptă mai multe explozii".

Armata din Uganda a declarat marți că va susține în continuare lupta împotriva grupării al Shabaab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel