8 lucruri de care ai nevoie dacă vrei să-ți iei o pisică

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chelyshevaelena
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chelyshevaelena

Primirea unei pisici în casă poate fi o experiență interesantă și chiar puțin înspăimântătoare. Iată principalele lucruri pe care trebuie să le cumperi înainte de a aduce prietena blănoasă acasă. 

Cușcă

O cușcă este foarte utilă pentru a-ți transporta pisica. Este practic un spațiu în care poți plasa pisica pentru a o putea lua cu tine în călătorii. Există diferite tipuri de cuști: unele sunt confecționate din țesătură, iar altele din materiale dure precum plasticul. Aceste cuști vin cu centuri de siguranță, pentru a te asigura că pisica ta este în siguranță în orice călătorie. De asemenea, pot fi folosite ca un spațiu sigur în casă.

Atunci când alegi o cușcă, nu uita să iei în calcul mărimea pisicii tale, forța ei și obiceiurile comportamentale.

Pat

Alegerea unui pat pentru pisici este importantă, deoarece este posibil ca pisica ta să-și petreacă mult timp pe el. Există mai multe tipuri diferite de paturi pentru pisici disponibile pe piață, iar alegerea patului perfect poate necesita să-ți cunoști puțin pisica și să descoperi ce îi place.

Litieră 

Pisicile sunt în mare parte animale de interior și au nevoie de o litieră. Aceasta este una dintre cele mai cruciale lucruri pentru pisici; ar trebui să-ți iei timp pentru a alege tipul de umplutură pe care vrei să o pui în litieră, care este dimensiunea potrivită pentru casa ta și pentru pisica ta și unde vrei să o poziționezi în casă. Amintește-ți că tipul de litieră pe care îl alegi va determina cât de ușor este de curățat.

3. Sursa foto... (pisica-bea-apa_85352100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @bear.chen

Mâncare

Alegerea corectă a hranei pentru pisica ta este, desigur, crucială. Există multe tipuri de hrană pentru pisici. Încearcă să alegi o marcă cunoscută pentru valoarea sa nutritivă. Diferitele rase de pisici au nevoi nutriționale diferite, așa că este foarte important să ții cont de rasa pisicii tale. Nu te îngrijora dacă pisica ta nu se obișnuiește cu hrana pe care ai ales-o; poți întotdeauna să schimbi marca sub supravegherea medicului veterinar.

Stâlpi de zgâriat

Deși nu este strict necesar să ai acest lucru acasă înainte ca pisica ta să ajungă, nu subestima importanța unui stâlp de zgâriat. Pisicile au nevoie să zgârie: este modul lor de a-și ține ghearele în formă. Dacă nu aduci acest element acasă, mai devreme sau mai târziu, este posibil ca pisica ta să confunde mobilierul cu un stâlp de zgâriat!

Zgardă

Majoritatea proprietarilor le pun pisicilor o zgardă de identificare cu detaliile lor și un număr la care se poate suna dacă pisica este găsită. Alegerea mărimii potrivite a acesteia contează, pentru că nu vrei să fie prea strânsă în jurul gâtului, dar nici prea largă. Majoritatea proprietarilor le pun pisicilor cipuri electronice. Aceste cipuri pot fi scanate pentru a dezvălui detaliile de identificare.

Boluri pentru mâncare și apă

Desigur, nu vrei să uiți să cumperi vase pentru a pune mâncare și apă pentru pisica ta. Alege un castron care să aibă dimensiunea potrivită pentru porțiile pe care trebuie să le dai pisicii.

Jucării

Nu trebuie să cumperi prea multe jucării, dar asigură-te că ai aproximativ trei jucării simple pe care le poți roti și folosi pentru a te juca cu pisica. Jocul este o modalitate bună pentru pisica ta să-și dezvolte abilitățile motorii și abilitățile cognitive, precum și o modalitate bună de a o antrena, așa că nu ignora acest element de pe listă, potrivit Purina.co.uk

2. Sursa foto... (pisica-afectiune_25780200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel