Trei din patru libanezi vor avea nevoie de ajutor. Situația cruntă în Orientul Mijlociu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Libanul falimentat are parte de tot mai mult tumult după ce epidemia de coronavirus a stârnit proteste violente pe teme precum sărăcia și foametea.

Libanul falimentat are parte de tot mai mult tumult după ce epidemia de coronavirus a stârnit proteste violente pe teme precum sărăcia și foametea, conform CNN.

Economia libaneză, la fel ca multe altele din lume, a fost oprită de măsurile de restricție ale guvernului pentru a încetini răspândirea Covid-19. Însă, carantina a exacerbat și mai mult criza financiară de durată a țării.

De la evenimentele din 2019, moneda națională a țării a scăzut drastic. Acum, după două luni de izolare, prețul mâncării crește fulminant, iar lira libaneză este în cădere liberă.

Preconizările s-au înrăutățit

Înainte de epidemie, Banca Mondială preconizase că 45% din populația Libiei va ajunge sub linia sărăciei, în 2020. Acum, guvernul crede că 75% din cetățenii țării au nevoie de ajutor, transmite ministrul Protecției Sociale, Ramzi Mushrrafieh.

„Suntem înfometați", au strigat protestatarii nervoși care s-au lovit de forțele securității în timpul protestelor libaneze de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel